Iecere likvidēt speciālos budžetus, tostarp arī Valsts autoceļu fondu, ir nepieņemama, uzskata bijušais satiksmes ministrs, tagad deputāts Vilis Krištopans.
Otrdien premjers Einars Repše koalīcijas politiķiem skaidroja nepieciešamību likvidēt speciālos budžetus, to finansējumu iekļaujot "kopējā katlā", savukārt Krištopana pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība tam kategoriski iebilda.

Pēc Krištopana teiktā, ceļu fonds veiksmīgi attīstījies astoņus gadus, arvien vairāk uzlabojot ceļu stāvokli. Politiķis ir pārliecināts, ka nav patiesi apgalvojumi par to, ka nemainīsies ceļiem domātās naudas apjoms, norādot, ka visdrīzāk naudu nesaņems lauku ceļi, jo tiks likvidēti arī reģionālie autoceļu fondi.

Krištopans paredzēja valdībai lielas problēmas, ja autoceļu fonds tiks likvidēts. "Kāpēc man tāda valdība būtu jāatbalsta," retoriski vaicāja politiķis.

Komentējot ZZS frakcijas lēmumu, Repše norādīja, ka "katrs velk savu deķīti, kā prot". Premjers teica, ka viņš saprot speciālo budžetu apsaimniekotāju centienus saglabāt šos budžetus, bet šāda kārtība ved uz "strupceļu".

Ja situācija netiks mainīta, pie vienota valsts budžeta valdība nevarēs nonākt, uzsvēra Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!