Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis vistuvākajā laikā iecerējis tikties ar Militārās pretizlūkošanas pārvaldes priekšnieku Valdi Trubaču, lai apspriestos par iespējām ierobežot aizsardzības spēku struktūrās darboties "noziedzīgiem elementiem".
Kristovskis sacīja, ka ar Trubaču tikties vēlas pēc izskanējušām ziņām par vairāku zemessargu saistību ar spirta uzņēmēja Daiņa Peimaņa slepkavību. Pēc ministra rīcībā esošām neoficiālām ziņām, visi aizturētie esot ārrindas zemessargi.

Ministrs pauda sašutumu, ka pēc Peimaņa slepkavības neviens nav atzīmējis, ka arī pats nogalinātais uzņēmējs bijis ārrindas zemessargs. Taču pēc tam, kad aizturēti slepkavas, norādīts, ka aizturēti ir zemessargi.

"Varbūt tie cilvēki formu uzvelk vienu reizi gadā un šajā laikā ir labākie zemessargi. Šīs lietas nedrīkst jaukt. Šie ir ārrindas zemessargi," teica ministrs.

DELFI jau ziņoja, ka laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" rīcībā esošās informācijas, par Peimaņa slepkavību aizturētie pieci vīrieši bijuši zemessargi un trīs no viņiem strādājuši viesnīcas "Konventa sēta" apsardzē.

Zemessardzes komandieris Juris Kiukucāns pagaidām izmeklēšanas interesēs nevēlas sniegt ziņas par iespējamo zemessargu saistību ar spirta uzņēmēja Peimaņa slepkavību. Zemessardze nedz apstiprina, nedz noliedz presē izskanējušās ziņas, jo ar lietas izmeklēšanu nodarbojas policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!