Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Krītot no augstuma, trešdien darba vietā traumas guvuši divi vīrieši, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Rīga darba vietā no sešu metru augstuma nokrita 37 gadus vecs vīrietis, kurš guva smagus vairāku ķermeņa daļu ievainojumus, tostarp galvas un kājas traumas. Zemgalē no 2,5 metrus augstas konstrukcijas nokrita 39 gadus vecs vīrietis, kurš guva galvas un krūškurvja traumas. Abi cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Vakar četri vīrieši guva dažāda veida traumas ar zāģēšanas ierīcēm un cirvi. Piemēram, Zemgalē 74 gadus vecs vīrietis ar elektrisko zāģi zāģēja malku un savainoja roku. Vīrietis pats vērsās pie mediķiem. Tā kā vīrietim bija zāģētas brūces ar cīpslu bojājumiem, viņš tika nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Pie speciālistiem Rīgā tika nogādāts arī Zemgalē cietis 63 gadus vecs vīrietis, kurš roku savainoja ar ripzāģi. Arī šis vīrietis pats devies pie mediķiem, bet cīpslu bojājuma dēļ tika nogādāts specializētas palīdzības saņemšanai.

Vidzemē mediķu palīdzība bija nepieciešama arī 45 gadus vecam vīrietim, kurš skaldīja malku un izcirta sev rokā. Arī viņš tika nogādāts specializētas palīdzības saņemšanai Rīgā, jo bija nocirtis sev divu pirkstu galus.

Vidzemē arī 65 gadus vecs vīrietis savainoja sev kāju ar motorzāģi. Mediķi vīrieti ar vaļēju brūci apakšstilbā nogādāja slimnīcā.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši 993 izsaukumus, no kuriem 174 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!