Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā ar Saeimas deputātu vairākumu par Valsts kontrolieri ievēlētā Elita Krūmiņa ceturtdien Saeimā nodeva svinīgo zvērestu, līdz ar to oficiāli sākot strādāt jaunajā amatā.

Balsojums Saeimā par Krūmiņas apstiprināšanu iepriekš notika par spīti tam, ka Saeimas Juridiskais birojs vēl nebija sniedzis atbildi uz jautājumu par to, vai Krūmiņa ir šo amatu tiesīga ieņemt saskaņā ar Valsts kontroles likuma nosacījumiem, jo viņa jau divus termiņus bija strādājusi Valsts kontroles padomē.

Tomēr jau nākamajā dienā pēc balsojuma Juridiskais birojs sniedza atzinumu, ka Valsts kontroles likumā nav skaidri formulēts aizliegums divus termiņus padomē nostrādājušiem padomes locekļiem kļūt par iestādes vadītāju. Līdz ar to jaunievēlētajai valsts kontrolierei Krūmiņai nebūs juridisku šķēršļu ieņemt šo amatu.

Jau ziņots, ka par Krūmiņu nobalsoja Reformu partijas, Nacionālās apvienības deputāti, kuri viņu arī izvirzīja šim amatam, kā arī vairums Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas centra" frakcijas deputātu, kā arī neatkarīgā deputāte Elīna Siliņa un Jānis Upenieks. Savukārt par "Vienotības" izvirzīto kandidāti Ivetu Rutkovsku nobalsoja 18 deputāti.

Krūmiņa 2005.gada maijā Saeimā ievēlēta par Valsts kontroles padomes locekli, kā arī iecelta par Trešā revīzijas departamenta direktori. Savukārt 2009.gada maijā viņa atkārtoti ievēlēta par Valsts kontroles padomes locekli.

Pašreizējās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas pilnvaru termiņš beidzās 21.janvārī. Valsts kontrolieres amatā viņa bija kopš 2004.gada 22.decembra un pavadīja tur maksimāli pieļaujamo laiku – divus termiņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!