Foto: LETA

Rīgas domes deputāts Dainis Turlais (GKR) ticies ar uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, lai pārrunātu uzņēmēja rakstīto grāmatu, bet citus cilvēkus, kuri bijuši klāt tikšanās laikā, deputāts nepazīstot.

Turlais pastāstīja, ka Krūmiņš pirms vairākām dienām viņu aicinājis tikties, jo gribējis konsultēties par grāmatu, ko uzņēmējs raksta.

"Mani Krūmiņš paaicināja uz sarunu kādas divas trīs dienas atpakaļ, un mēs tikāmies, lai pakonsultētos par viņa rakstīto grāmatu. Es nevaru pateikt, ar ko vēl viņš tikās vai netikās," norādīja Turlais.

Jautāts, vai tiekoties klāt bija arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizdomās turētā, no amata atstādinātā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa, Turlais atbildēja, ka diemžēl viņu nepazīst.

"Kamēr mēs ar Krūmiņu runājām, ienāca viens vīrietis, pēc tam viena sieviete. Vieni cilvēki tur atnāk, citi aiziet. Diemžēl no tiem, kas tur bija, es pēc sejas nevienu nepazīstu, tāpēc es nevaru apgalvot, vai viņa [Orniņa] tur bija vai nebija," pauda Rīgas domes deputāts.

Jau ziņots, ka Krūmiņš uz zvaniem neatbildēja, taču Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai ceturdienas rītā pēc atbrīvošanas viņš teica, ka KNAB meklējot "augoņus" un birojs nenodarbojoties ar normālām lietām.

Krūmiņš pastāstīja, ka piektdien esot ticies ar Orniņu un tā bijusi vienkārša tikšanās, kurā piedalījās arī Turlais. Orniņa Krūmiņam esot "veca skolas draudzene", kura savulaik strādājusi Krūmiņa vadītajā uzņēmumā "Man-Tess". Ar Orniņu viņš ticies, jo uzņēmēja krustdēls arestēts Dānijā un viņš lūdzis "Aijai izstāstīt, kā tās lietas ir".

Ziņots arī, ka KNAB Krūmiņam noteicis aizdomās turētā statusu divos kriminālprocesos. Vienā kriminālprocesā uzņēmējam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts un tikties ar konkrētām personām, bet otrā kriminālprocesā viņam drošības līdzeklis nav piemērots.

KNAB vienā no kriminālprocesiem, kas sākts par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, aizturējusi arī Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) un savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" saistīto Jorenu Raitumu. Abiem piemēroti aizdomās turētā statusi, taču šobrīd abi ir atbrīvoti un viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kopumā KNAB bija aizturējis četras personas.

Tikmēr no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Viņa gan norādīja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!