Foto: Reuters/Scanpix / DELFI / F64 / LETA
Austrumukrainā nosaka vienu atļauto reliģiju – pareizticību, Krievijā sapņo par Transsibīrijas lielceļa izbūvi, Latvija sasniegusi Eiropas Savienības prezidentūras pusceļu, bet mūsu hokeja izlase pošas uz pirmajām pārbaudes spēlēm Baltkrievijā. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos otrdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: F64
Otrdien aprit precīzi trīs no sešiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) vadības mēnešiem. Ārlietu ministrs
Edgars Rinkēvičs
(V) jau uzsvēris, ka darbs noritējis ārkārtīgi produktīvi un prezidentūras laikā viņš neesot redzējis nevienu Latvijas izgāšanos. "Delfi" aptaujā vēlas noskaidrot lasītāju viedokli, vai tiešām mums uzticētā prezidentūra ir noritējusi gludi un kādi ir pirmie iespaidi par mūsu valsts sniegumu.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Otrdien, 31. martā, Latvijas hokeja izlase aizvadīja pēdējo treniņu "Volvo SC" ledus hallē, pēc kura nosaukti tie 26 hokejisti, kuri dosies uz Baltkrieviju, lai 2. un 4. aprīlīaizvadītu pirmās šīs sezonas "Euro Hockey Challenge", informē
Latvijas Hokeja federācija
(LHF).

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
No Tālajiem Austrumiem līdz Ņujorkai, šķērsojot Beringa šaurumu, nepieciešams izbūvēt Transsibīrijas lielceļu, Krievijas zinātņu akadēmijas prezentācijā norādījis "Krievijas dzelzceļa" vadītājs Vladimirs Jakuņins, vēsta CNN.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Valsts policija saistībā ar Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" eksperimentu - operāciju "Pedofili" sākusi kriminālprocesu saistībā ar ziņām, kas satur informāciju par iespējamu notikušu noziedzīgu nodarījumu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Nepilni divi miljoni eiro – tik maksā desmit dārgākie jaunie automobiļi, kas pagājušajā gadā reģistrēti Latvijā. Patiesi grezni automobiļi valstī tika reģistrēti tikai daži, bet lielākā daļa no tiem valstī ilgi, visticamāk, nepaliks – tie tiks eksportēti uz Rietumeiropu, uzskata šī apkopojuma izveidotājs Latvijas transportlīdzekļu sludinājumu portāls "Latauto.lv".

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Jauns
Krievijas
atbalstīto spēku uzbrukums Austrumukrainā iespējams laika posmā no Lieldienu beigām līdz 9. maijam, atsaucoties uz bijušo
NATO
spēku komandieri Eiropā Vesliju Klārku, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Igaunijas nacionālās lidsabiedrības "
Estonian Air
" valdes priekšsēdētājs Jans Palmers paziņojis, ka nav godīgi, ka daļēji valstij piederošā Latvijas nacionālā aviokompānija "
airBaltic
" atklājusi reisus tajos pašos maršrutos, kādos tos veic "Estonian Air".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
No 31. jūlija līdz 2. augustam
Līgatnes
pagasta "Ratniekos" notiekošais starptautiskais mūzikas festivāls "Laba Daba" izziņo pirmos māksliniekus, kuri uzstāsies uz kādas no piecām festivāla skatuvēm.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI.ee
Marta nogalē visu Tallinu bija pārpildījusi mūzika – jau septīto reizi notika
Tallinas Mūzikas nedēļa
. Konferences, tikšanās, publiskas intervijas, dažādi
šovkeisi
, kā arī neskaitāmi koncerti – pasākuma programma bija pārbagāta un prātu reibinoša.

Lasīt vairāk

Prokrievisko kaujinieku izveidotajā "
Doņeckas
Tautas Republikā" (DTR) vienīgā atzītā reliģiskā kopiena ir pareizticīgie, protestantu draudzes ir spiestas bēgt vai slēpties un noturēt dievkalpojumus dzīvokļos, dokumentālajā īsfilmā no Doņeckas ziņo raidsabiedrība "Vice".

Lasīt vairāk

Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Dažādu veselības problēmu dēļ
Latvijas hokeja izlasei
gaidāmajā pasaules čempionātā Čehijā nevarēs palīdzēt uzbrucēji
Juris Štāls
un
Māris Bičevskis
, kā arī aizsargs
Jēkabs Rēdlihs
, apstiprināja
Latvijas Hokeja federācijas
(LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks sveicinās ar savu bijušo vietnieci Jutu Strīķi, kura pēc pazemināšanas amatā turpinot nākot uz darbu, bet savus pienākumus tā arī nepildot, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina Streļčenoks.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Šoreiz nolēmām apkopot ēdienus, ko noteikti ir gatavojušas jau mūsu vecvecmāmiņas, tieši tādēļ šīs vienkāršās garšas mums ir labi pazīstamas un mīļas jau kopš bērnības. Tiem, kuri mīl gatavot, lielākā daļa recepšu noteikti jau būs zināmas, bet pārējie priecāsies iemācīties pagatavot savu iecienīto skābeņu zupu, rupjmaizes kārtojumu vai biezpiena plācenīšus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!