Foto: DELFI

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien, 25.janvārī, piedalījās Pasaules ekonomikas foruma Davosā ietvaros rīkotajās augsta līmeņa līderu diskusijās, kas veltītas Eiropas nākotnei, kā arī globālajiem izaicinājumiem, tostarp premjers ticies ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju, portālu "Delfi" informēja premjera preses padomnieks Andrejs Vaivars.

Runājot par Eiropas nākotni, Kučinskis norādījis, ka ir jautājumi, kas ir sarežģīti un kas mūs šķeļ, tādējādi ietekmējot mūsu piederības sajūtu ES. "Būtiski, ka pat par vissarežģītākajiem jautājumiem tiek diskutēts, bet vienlīdz svarīgi, lai valstis ieklausītos viena otrā un būtu atvērtas viens otras viedoklim pat, ja tie atšķiras," sacījis premjers.

Kučinskis norāda, ka šis laiks jāizmanto, lai atgūtu jo īpaši to sabiedrības daļu uzticību Eiropai, kas vēl arvien izjūt ekonomikas un finanšu krīzes sekas. Tāpat viņš uzsver, ka šis ir arī laiks, kad jāturpina nostiprināt mūsu īstenoto politiku noturība pret iespējamajiem izaicinājumiem nākotnē.

"Mūsu turpmākās attīstības, konkurētspējas priekšnoteikums arvien vairāk būs darbaspēks – augsti attīstīts un izglītots. Tātad cilvēks. Izglītības kvalitāte, mūžizglītība, pētniecība un inovācijas - šo komponentu nozīme konkurētspējīgā ekonomikā būs izšķiroša," tā Kučinskis.

Tāpat Kučinskis Davosā tikās ar OECD ģenerālsekretāru Anhelu Guriju.

Tikšanās laikā premjers Guriju informējis, ka OECD Ekonomikas pārskatā par Latviju aktualizētie jautājumi ir Latvijas politiskās debates centrā: "Runa ir par tādām jomām kā produktivitāte, pieeja veselības pakalpojumiem, kā arī izglītības reforma," skaidrojis premjers.

Sarunas laikā tika apspriesta arī šogad gaidāmā OECD Ministru konference, kurā Latvijai uzticēti vice-priekšsēdētājas valsts pienākumi.

Kučinskis apstiprināja, ka ieradīsies uz šo konferenci.

"Mēs atbalstām izvēlēto sanāksmes tēmu par multilaterālismu. Tikai strādājot kopā, spēsim risināt globāla rakstura izaicinājumus. OECD ir laba platforma, kur to darīt," sacījis Kučinskis.

OECD Ministru sanāksmes prezidentvalsts būs Francija, bet otra vice-priekšsēdētāja valsts – Jaunzēlande.

Ministru prezidenta un OECD ģenerālsekretāra tikšanās notika Pasaules ekonomikas foruma Davosā ietvaros.

Šobrīd vairāk kā 244 miljoni pasaules iedzīvotāju dzīvo ārpus savas dzimtās valsts, ieskaitot vairāk kā 65 miljonus, kas spiesti migrēt kara, vajāšanas vai dabas katastrofu dēļ.

Ministru prezidents Kučinskis Pasaules ekonomikas forums Davosā piedalās no 24. līdz 26.janvārim.

ZIņots, ka ielūgumu piedalīties forumā saņēmusi arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!