Foto: PantherMedia/Scanpix

Ministriem, dodoties komandējumos uz vietām, kur pastāv kāds apdraudējums, iespējams, vajadzētu pastiprināt drošību, šodien atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Patlaban apsardze ir tikai premjeram, un tā dodas viņam līdzi arī ārvalstu komandējumos. "Es kā līdz šim pie drošības pasākumiem nepieradis, varu teikt, ka mums drošības pasākumi ir profesionāli," teica Kučinskis. Tomēr jautājums esot par ministriem - vai viņiem nepieciešama kāda papildu drošība. Viņš pieļauj, ka tā būtu jāpastiprina gadījumos, kad ministri dodas uz vietām, kur ir iespējams kāds apdraudējums.

Neskatoties uz pašreizējo situāciju Briselē, premjers neplāno atteikties no kāda komandējuma - ja būs jābrauc, tad viņš braukšot. Jautāts, vai kopumā Eiropā patlaban var justies droši, viņš atbildēja: "Arī vakara stundās zem palāsēm nevar justies drošs."

Komentējot drošības situāciju Briselē un gatavību iespējamiem terora aktiem, politiķis uzsvēra, ka Briselē pēdējā laikā pastāvēja indikācijas par iespējamu apdraudējumu. Tomēr, iespējams, līdz galam nav novērtētas teroristiskās organizācijas iespējas. "Ir grūti izvērtēt, jo ir grūti iedomāties to filozofiju, kas stipri atšķiras no mūsējās," pauda valdības vadītājs. Vienlaikus teikt, ka Briselē nebija gatavi terora aktiem, nevarot.

Attiecībā uz Latviju premjers uzsvēra, ka nav pamata paaugstināt apdraudējuma līmeni, un aicināja iedomāties, kā reaģētu sabiedrība, ja pēkšņi, piemēram, pie valdības ēkas tiktu izvietotas barjeras.

Jau vēstīts, ka sprādzienos, kas otrdien notika Briseles lidostā un Beļģijas galvaspilsētas metro sistēmā, nogalināti vairāk nekā 30 cilvēki, bet ap 180 guvuši ievainojumus.

Divi sprādzieni Zaventemas lidostā, no kuriem vismaz vienu sarīkoja terorists pašnāvnieks, gandrīz vienlaicīgi notika ap plkst.8 (plkst.9 pēc Latvijas laika). Aptuveni stundu vēlāk tika saņemtas ziņas par sprādzienu Briseles Mālbēkas metro stacijā, kas atrodas netālu no Eiropas Savienības institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!