Foto: LETA

Attiecībā uz plānu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) pievienošanu Latvijas Universitātei (LU) Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) valdībā neparedz lielas domstarpības.

"Es nedomāju, ka domstarpības varētu būt lielas," šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja premjerministrs, atbildot uz jautājumu, vai gala lēmumam būs vienprātīgs koalīcijas atbalsts. Šāds viedoklis premjeram izveidojies, jo neviens no koalīcijas partneriem neesot pateicis, ka būtu jāpārtrauc šajā lietā sāktās darbības.

Reizē premjers uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijas lomu (IZM), kurai šis jautājums jāturpina izskaidrot sabiedrībai un koalīcijas partneriem. Reorganizācijas virzība būs atkarīga arī no tā, cik veiksmīgi IZM sagatavos izmaiņu piedāvājuma projektu, atzīmēja valdības vadītājs.

Kučinskis piebilda, ka attiecīgā rīkojuma projekts vēl nav pieteikts izskatīšanai valdības sēdē un "jautājums ir procesā".

Kā ziņots, partijas "Vienotība" pārstāvji plāno atbalstīt RPIVA pievienošanu LU izglītības konkurētspējas vārdā, savukārt koalīcijas partneri pauž piesardzīgāku vai noraidošāku nostāju, akcentējot nepieciešamību saglabāt izglītības pieejamību reģionos.

Piemēram, Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze (ZZS) pauda, ka spēkā paliek LZS priekšsēdētāja Augusta Brigmaņa norādītais, ka LZS neatbalsta RPIVA likvidēšanu. Taujāts par to, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir norādījis, ka pārmaiņu process netiek apstādināts, Krauze atbildēja, ka ZZS valdē par to vēl tiks diskutēts.

Jau ziņots, ka IZM ir nolēmusi reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

IZM solījusi, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU. IZM izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē iesniegusi rīkojuma projektu par RPIVA likvidēšanu ar šā gada 31.augustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!