Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sestdien Rīgā oficiālā vizītē tiksies ar Japānas Ministru prezidentu Šindzo Abi, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā (VK).

Japānas premjera vizītes laikā sestdien vairākās vietās galvaspilsētā tiks slēgta vai ierobežota satiksme, informēja Rīgas domē.

Tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana:

  • plkst. 7 līdz plkst. 12.45 Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu;
  • plkst. 7 līdz plkst. 12.30 Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Apgabaltiesas ēkas līdz Elizabetes ielai;
  • no plkst. 7 līdz plkst. 15 Kuģu ielas labajā pusē, posmā no Trijādības ielas līdz ēkai Kuģu ielā 15.

Nepieciešamības gadījumā atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti uz tuvāko atļauto vietu.

Tāpat nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība:

  • pie ēkas Brīvības bulvārī 36;
  • Uzvaras bulvārī pie ēkas Mūkusalas ielā 3;
  • pie ēkas Ķīpsalas ielā 6;
  • Aspazijas bulvārī un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Brīvības pieminekļa un Brīvības pieminekļa laukumā;
  • Rātslaukumā;
  • Krišjāņa Valdemāra ielā, pie ēkas Jāņa Rozentāla laukumā 1;
  • Kuģu ielā, posmā no Trijādības ielas līdz ēkai Kuģu ielā 15.

No plkst. 9 līdz plkst. 15 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme un nepieciešamības gadījumā ierobežota gājēju kustība arī uz AB dambja.

13. janvārī tiks kontrolēta arī kuģošanas līdzekļu satiksme:

  • no plkst. 9 līdz plkst. 15 Āgenskalna līcī starp Kuģu ielu un AB dambi;
  • no plkst. 11 līdz plkst.11 Pilsētas kanālā, posmā no gājēju tilta pie Bastejkalna līdz gājēju tiltam pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas;
  • no plkst. 11 līdz plkst. 12 tiks slēgta kuģošanas līdzekļu satiksme Pilsētas kanālā, posmā no gājēju tilta pie Bastejkalna līdz gājēju tiltam pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas.

Ziņots, ka Kučinskis ar Japānas premjeru Abi pēdējo reizi tikās pērn decembra sākumā, kad premjers bija devies vizītē uz Tokiju.

Vizītes laikā Kučinskis tikās ne tikai ar Abi, bet arī ar Japānas valdības ministriem – zemes, infrastruktūras, transporta un tūrisma ministru Keiči Iši, ekonomikas, tirdzniecības un industrijas ministru Hirošigi Seko, kā arī ar Latvijas – Japānas parlamentārās sadarbības grupu biedriem.

Kā iepriekš informēja VK, tikšanās laikā galvenokārt tika apspriestas abu valstu divpusējās attiecības, īpaši ekonomiskās sadarbības attīstīšanas iespējas, kā arī Eiropas Savienības un Japānas attiecības un aktuālie reģionālie jautājumi.

Tiekoties ar Abi, Kučinskis norādīja, ka saredz potenciālu ciešākai Japānas un Latvijas sadarbībai. Tāpat premjers informēja Abi, ka 2018. gadā Latvija atzīmē valsts dibināšanas simtgadi, uzaicinot Japānas premjeru šajā laikā apmeklēt Rīgu.

Japāna ir Latvijas otrais lielākais tirdzniecības partneris Āzijā. Latvijas eksporta apjoms uz Japānu pakāpeniski pieaug, 2016. gadā tas palielinājās par desmit miljoniem eiro, sasniedzot 48,5 miljonus eiro. 2017. gada pirmajā pusgadā tirdzniecības apgrozījums ar šo Āzijas valsti pieaudzis par 9,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!