Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijai nodrošināt, lai visiem pedagogiem alga tiktu izmaksāta laikā, informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Premjers esot noskaidrojis, kāda šobrīd ir situācija ar algu izmaksu, un uzdevis ministrijai līdz rītdienas valdības ārkārtas sēdei sagatavot visu dokumentāciju, lai algas tiktu izmaksātas laikā. Rīt, 29.septembrī, valdībā šis jautājums tikšot skatīts.

Tikmēr ministrija ir apstiprinājusi, ka premjera uzdevums tiks izpildīts.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz to, ka šogad noteikumi par mērķdotāciju pašvaldībām pedagogu algām tiks apstiprināti vēlāk, nekā ierasts, ne Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), ne Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) neredz riskus pedagogu algu izmaksu kavējumiem.

Atšķirībā no iepriekšējā mācību gada, kad mērķdotācija tika rēķināta, balstoties uz skolēnu skaitu iepriekšējā mācību gada beigās, šogad mērķdotācijas apmērs tiek balstīts uz skolēnu skaitu 1.septembrī. Pašvaldības informāciju par skolēnu skaitu iesniedza līdz 5.septembrim, pēc kā aprēķināts mērķdotācijas apjoms.

Noteikumu projektu, kurā ietverts mērķdotācijas sadalījums, sākotnēji bija plānots skatīt 4.oktobra valdības sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!