Foto: Reinis Inkēns/ Stepaņenko organizētā akcija par atbalstu "Asociācija ģimenei" iniciatīvai
Teju puse Saeimas deputātu, piespraužot nozīmītes un kopīgi fotografējoties, izteikuši atbalstu konservatīvo vērtību aizstāvošās nevalstiskās organizācijas "Asociācija Ģimene" Latvijā koordinētajai Eiropas pilsoņu iniciatīvai "Mamma, Tētis un Bērni", kas paredz Eiropas Savienībā (ES) pieņemt regulu ar ģimenes un laulības definīciju.

Lai minēto iniciatīvu varētu izskatīt Eiropas Parlamentā (EP), visā Eiropā nepieciešams savākt vienu miljonu parakstu. Iniciatīvas autoru, kas ir septiņu ES valstu pārstāvji, piedāvātā regula paredz, ka laulība ir "pastāvīga un uzticīga savienība starp vīrieti un sievieti ar mērķi dibināt ģimeni, bet ģimene ir – viens tētis, viena mamma un viņu bērni."

Viskuplāko atbalstu iniciatīvai izteikuši deputāti no "Saskaņas" un "Nacionālās apvienības", bet Jūlijas Stepaņenko (S) organizētajā akcijā, piedaloties foto uzņemšanā, piedalījās arī "Vienotības" , "Zaļo un zemnieku savienības" un "No sirds Latvijai" pārstāvji, un Artuss Kaimiņš.

Stepaņenko norāda, ka deputātus aicinājusi piespraust piespraudītes un fotografēties, lai izteiktu savu atbalstu minētajai iniciatīvai un mudinātu Latvijas pilsoņus par to parakstīties.

Viņa arī portālam "Delfi" norāda, ka pati nav galvenā organizētāja, bet vienkārši atsaukusies "Asociācijas Ģimene" aicinājumam palīdzēt.

"Tādējādi deputāti pievienojas aicinājumam, ko izteikusi biedrība "Asociācija Ģimene", kas ir oficiālā iniciatīvas pārstāve Latvijā," paziņojumā medijiem norāda Stepaņenko.

Laimdota Straujuma, kura arī redzama fotogrāfijā, gan portālam "Delfi" skaidro, ka nav īsti zinājusi, kāda veida iniciatīvai izsaka atbalstu. "Man teica, ka par bērniem. Es vienmēr esmu par bērniem," sacīja ekspremjere. Uzzinādama, kādi ir iniciatīvas mērķi, viņa norādīja, ka to neatbalsta.

Pāris stundas pēc fotogrāfēšanās arī otrs "Vienotības" politiķis, kurš bija redzams foto, Hosams Abu Meri, atzina, ka nav zinājis, kādos nolūkos notiek fotogrāfēšanās.

"Asociācija ģimene" ir viena no ietekmīgākajām konservatīvo un kristīgo vērtību pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām, kas iepriekš spējusi panākt savu interešu iekļaušanu likumos.

Iepriekš tā ar NA politiķu atbalstu lobējusi obligāto konsultāciju noteikšanu sievietēm pirms aborta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!