Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Šorīt Kurzemē un vietām Vidzemē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, ziņo "Latvijas Valsts ceļi" pārstāvji. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 58 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Patlaban braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti sekojošos ceļa posmos:

  • Siguldas šoseja (A2) posmā no Līgatnes līdz Virešiem;
  • Valmieras šoseja (A3) posmā no Braslas tiltam līdz Strenčiem;
  • Liepājas šoseja (A9) posmā no Apšupes krustojuma līdz Liepājai;
  • Ventspils šoseja (A10) posmā no Kūdras līdz Ventspilij;
  • Liepāja – Rucava (A11) visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Cēsu, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, kā arī aicinām autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojums, kritušie zari un koki, sniega sanesumi, notriektie dzīvnieki un citi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, gan ziņojot mājaslapā "lvceli.lv" un aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!