Foto: LETA
Partija "Kustība "Par!"" vairāku partiju līderiem piedāvās apspriest sadarbību Saeimas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāve Amālija Brūvere.

"Kustība "Par!"" aicina "radniecīgus politiskus un sabiedriskus spēkus" uz kopīgu sadarbību Saeimas vēlēšanās. "Mēs aicinām, katrai partijai saglabājot savu identitāti un atšķirīgās nostājas daudzos jautājumos, apvienot spēkus dalībai Saeimas vēlēšanās," uzsvēris partijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

"Mēs vēlamies mainīt Latvijas politisko tradīciju un principiāli veidot vēlēšanu aliansi ap kopīgu valsts nākotnes redzējumu, nevis reitingiem, personālijām, polittehnoloģijām," turpinājis partijas vadītājs.

Kā skaidrojis Pavļuts, partija piedāvā ""jaunu derību" taisnīgai un modernai Latvijai jaunajā simtgadē".

"Kustības "Par!"" piedāvātās programmas galvenie principi ir sociālā atbildība un vienādas iespējas, taisnīgums visās valsts un sabiedrības dzīves jomās, tiesiskums un tolerance, saliedēta sabiedrība, iekļaujoša izaugsme, progresīva nodokļu sistēma, liberāla demokrātija, moderna pārvaldība un koncentrēta attīstība, pilsonisks patriotisms, Eiropas vienotība un eiroatlantiska drošība.

Kā informēja partijā, "Kustība "Par!"" piedalīsies Saeimas vēlēšanās "kā alternatīva esošajai koalīcijai".

Iespējamās kopīgās platformas konkrētie punkti un rīcībpolitikas piedāvājumi tiks publiskoti pēc pirmajām partiju savstarpējām sarunām. Jau drīzumā partija cer apspriest savu redzējumu par Latviju ar iespējamajiem partneriem.

Pamatojoties uz partiju programmām un "Kustības "Par!"" biedru aptaujas rezultātiem, Pavļuts uzrunājis partiju – "Progresīvie", "Izaugsme", "Latvijas attīstībai", "Vienotība" un Jauno konservatīvo partija – līderus, portālam "Delfi" norādīja Brūvere.

Ziņots, ka arvien aktīvāk jaunāko politisko spēku starpā noris gatavošanās startam 13. Saeimas vēlēšanās.

Kamēr vieni spēki steidz meklēt iespējamos sadarbības partnerus, citi turpina audzēt biedru skaitu, bet dažs labs reģionālais spēks vēl domā, vai ir īstais laiks startēt. Par to, vai un kā nesenāk dibinātās partijas plāno startēt Saeimas vēlēšanās, var lasīt šeit.

Vēstīts, ka tad, ja vēlēšanas notiktu janvārī, par "Kustību "Par!"" gatavi būtu balsot – 1,4%, liecina pētījumu centra SKDS veikta pilsoņu aptauja, kas tapusi pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

Savukārt lielāko vēlētāju atbalstu saņemtu "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

No aptaujātajiem 26% nezināja, par ko balsotu vēlēšanās, savukārt 16,5% nepiedalītos Saeimas ievēlēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!