Foto: LETA

Jaundibinātās partijas "Kustība Par!" valdes priekšsēdētāja amatā sestdien ievēlēts bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, savukārt valdē ievēlēti arī Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Ints Dālderis.

Partijas nodibināšanai bija reģistrējušies 298 biedri. Par Pavļuta ievēlēšanu politiskā spēka valdes priekšsēdētāja amatā balsoja 241 cilvēks, viens bija pret, bet divi atturējās.

Tāpat valdē ievēlēta politikas analītiķe Marija Golubeva, biznesa tiesību juriste Evita Goša, ekonomikas maģistrs Kaspars Briškens, Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas direktores vietnieks Oskars Kaulēns, uzņēmējs Mārtiņš Staķis un ekonomikas maģistrs Andulis Židkovs.

Valde tika ievēlēta elektroniskā balsojumā, kas paredzēja balss nodošanu attiecīgā interneta vietnē.

Partijas Pārskata padomē tika ievēlēti kvalitātes vadības speciāliste Ilze Kurme, labas pārvaldības speciāliste Vita Tērauda, grāmatvedības speciālists Māris Puriņš, reklāmas speciālists Pēteris Pūrītis un Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis.

Pēc diskusijām par valdes sēžu atklātību, tika apstiprināti partijas statūti. Tie neparedz teritoriālo nodaļu veidošanu, bet būs iespējams veidot arī nodaļas, lai strādātu pie konkrētu jomu jautājumiem, skaidroja partijas biedrs Viņķelis.

Partijas biedra nauda tika noteikta 10 eiro mēnesī. Personām ar lielākiem ienākumiem tā būs 15 vai 25 eiro.

Kā ziņots, partijas nodibināšanai bija reģistrējušies 298 biedri, no kuriem par dibināšanu nobalsoja 274. Neviens nebalsoja "pret" vai "atturas".

Starp partijas dibinātājiem ir arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs un matemātiķis Andris Ambainis.

Iepriekš vēstīts, ka jaunajā sabiedriski politiskajā kustībā apvienojušies pieci no partijas "Vienotība" aizgājušie Saeimas deputāti - Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Dālderis.

Tāpat tika norādīts, ka kustībā darbosies bijušais ekonomikas ministrs Pavļuts, politikas analītiķe Golubeva, uzņēmējs, "Innocent Coffee Masters" un "Innocent Pro" īpašnieks Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais "Sabiedrības par atklātību "Delna"" vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Kalnietes padomnieks Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra "Providus" dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Kustības manifestu parakstījuši arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Pavļuts gan iepriekš tika atzinis, ka ne visi manifesta parakstītāji būs arī starp partijas dibinātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!