Foto: LETA

Šobrīd policija iet cauri ellei, kuras galā ir jābūt gaismai, ceturtdien Valsts policijas gada pārskata sanāksmē sacīja policijas šefs Ints Ķuzis.

Ķuzis uzsvēra, ka negodīgus darbiniekus - tādus, kuri zog un laupa, policijā nevajag. Tādiem darbiniekiem "nav un nebūs vietas policijā!".

Policijas priekšnieks atzina, ka viņu satriekusi ziņa par likumsargu, kurš nesen tika aizturēts par laupīšanām.

Kopumā pērn pret policistiem ierosināti 89 kriminālprocesi, 2011.gadā -146, bet 2010.gadā -116, liecina policijas statistika, tādejādi noziedzībai policistu vidū tomēr ir tendence samazināties.

Savukārt Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) savu uzrunu sāka uz pozitīvākas nots, sakot, ka 2012.gadā, ir sākts ceļš uz jaunu policiju.

Ar jaunu plānu ir iecerēts "pārraut apburto loku" kadru trūkumam un zemajam atalgojumam, sacīja ministrs. 

Situācija ar kadru trūkumu, kas joprojām policijā pastāv, uzlabojas. Tāpat par 30 latiem ir palielināts atalgojums, sacīja ministrs, gan atzīstot, ka algas joprojām policijā ir pārāk zemas.

Kozlovskis gan uzsvēra, ka zemais atalgojums nav iemesls disciplināriem pārkāpumiem. Viņš uzsvēra, ka šādus pārkāpumus nevar nekādi attaisnot, piebilstot, ka arī šogad ir jāturpina darbs pie šādu problēmu izskaušanas.

Runājot par šā gada mērķiem, Kozlovskis akcentēja pieaugošo narkotiku problēmu.

Pēc viņa vārdiem, atzinību arī ir guvusi ieviestā "točku" karte, kurā iedzīvotāji var ziņot par nelegālā alkohola un narkotiku tirgošanas vietām. Ar tās palīdzību arī šogad iecerēts apkarot narkotiku perēkļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!