Foto: LETA

Valsts policijas darbinieku rīcība, aizturot TV3 operatoru, nav saprotama un raisa bažas, pēc televīzijas sižetu noskatīšanās portālam "Delfi" otrdien sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš norādīja, ka iesākumā viņš bijis citās domās par policijas darbinieku rīcību, taču pēc vairāku televīzijas sižetu noskatīšanos savas domas ir mainījis. Otrdien Ķuzis šo policistu rīcību uzdevis vērtēt Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Ja Iekšējās drošības birojs konstatēs pārkāpumus policistu darbā, tad likumsargi tiks sodīti. Vienlaikus Ķuzis norādīja, ka nepieciešams vērtēt arī pasākuma organizāciju kopumā, ne tikai policijas darbinieku darbības operatora izturēšanas brīdī.

Tāpat Valsts policijas priekšnieks atzina, ka video redzamie policijas darbinieki ikdienā neveic administratīvo protokolu noformēšanu, bet gan apsargā objektus. Līdz ar to nepieciešams izvērtēt, vai policijas darbinieki bijuši atbilstoši instruēti.

Jau vēstīts, ka Valsts policijas darbinieki piketā pie Krievijas vēstniecības aizturēja un aizveda uz iecirkni TV3 operatoru Sergeju Medvedevu, pārmetot viņam piegružošanu.

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) valde izplatījusi paziņojumu, kurā stingri nosoda Valsts policijas darbinieku rīcību, aizturot TV3 operatoru Sergeju Medvedevu, un uzskata to par nepieļaujamu vārda brīvības ierobežošanu un iejaukšanos žurnālistu darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!