Foto: F64

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) biedru pilnsapulce kvoruma trūkuma dēļ nebija lemttiesīga, tāpēc šodien nenotika jaunā prezidenta vēlēšanas, sacīja biedrības pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Kvoruma nodrošināšanai bija nepieciešams, lai pilnsapulci apmeklētu 1261 ārsts, tomēr tik daudz ārstu šodien nebija ieradušies.

Burka-Šaicanova informēja, ka atkārtota pilnsapulce notiks 21. novembrī, turklāt pagarināts arī biedrības prezidenta amata kandidātu pieteikšanās laiks, proti, šim amatam var pieteikties līdz 7. novembrim. Kandidātu var izvirzīt ar vismaz 50 biedru parakstītu iesniegumu, kas jāiesniedz biedrības valdei.

Pēc LĀB pārstāves paustā, 21. novembra pilnsapulcē saskaņā ar biedrības statūtiem vairs nav nepieciešama puse no biedru skaita, lai sapulce būtu lemttiesīga. Attiecīgajā datumā lemttiesīgi būs visi uz sēdi ieradušies ārsti. Lai apstiprinātu jauno prezidentu, nepieciešama puse no biedru skaita plus viens, piebilda Burka-Šaicanova.

Vienlaikus viņa teica, ka, kaut arī šodien pilnsapulce nebija lemttiesīga, uz to sanākušie ārsti šobrīd klausās lekcijas par pacientu tiesībām.

Kā ziņots, uz LĀB prezidenta amatu pagaidām vienīgā pretendē LĀB viceprezidente, ģimenes ārste Ilze Aizsilniece. Citu kandidatūru pieteikumi pagaidām nav saņemti.

Līdzšinējais LĀB prezidents Pēteris Apinis nolēmis pamest biedrības vadību. "Man termiņš beidzas 23. novembrī, un es esmu cita darba meklējumos," intervijā "Neatkarīgajai" atzina Apinis.

"Lielākā problēma ir apstāklī, ka es Latvijas medicīnā neesmu mācējis nosargāt sabiedrības veselības pamatprincipus: vienlīdzību un pieejamību. Neesmu mācējis saglabāt dialogu ar ministriju, kurā vairs nestrādā neviens medicīnas speciālists. Neesmu mācējis pārliecināt ministriju, ka naudu, ko valsts papildus iedevusi medicīnai - šogad aptuveni 200 miljonu - nav jāizpļekarē, bet ar to jāpalielina algas. Vārdu sakot, jānāk jaunam līderim, kurš, iespējams, varēs kaut kādā mērā pārliecināt visgudrāko, visu zinošo ministri un paštaisnos ierēdņus," aiziešanu pamatojis Apinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!