Foto: LETA

Kvoruma trūkuma dēļ Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdes dienas kārtībā neiekļāva jautājumu par Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko atbrīvošanu no amata.

Sākoties Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdei, deputāti balsoja par komitejas dienas kārtībā iekļautajiem jautājumiem. Balsojumā pietiekami lielu deputātu balsu skaitu neieguva partijas "Vienotība" izstrādātais un rosinātais lēmumprojekts par Mājokļu un vides departamenta direktora Aļeksejenko atbrīvošanu no amata.

Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš pēc pilsētas domes priekšsēdētāja un komitejas vadītāja Nila Ušakova (S) iniciatīvas izklāstīja izstrādātā lēmumprojekta juridiskās nepilnības, kurām nepiekrita Rīgas domes "Vienotības" frakcijas pārstāvji Sarmīte Ēlerte un Olafs Pulks, kas atklāti pauda savu nostāju par lēmumprojekta izskatīšanas atcelšanu.

Komitejas deputāts Ģirts Lapiņš (VL-TB/LNNK) uzdeva jautājumu domes priekšsēdētājam, uzsverot to, kāpēc nekvalitatīvi izstrādātie lēmumi, par kādu šajā gadījumā tiek atzīts "Vienotības" izstrādātais, netiek izskatīti pirms komiteju sēdēm.

"Vienotības" deputāti ir izstrādājuši lēmumprojektu par agrāk sodītā Aļeksejenko atbrīvošanu no ieņemamā Mājokļu un vides departamenta direktora amata. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 18.martā piemēroja Aļeksejenko sodu piecu minimālo mēnešalgu apmērā jeb 1850 eiro lielu soda naudu par mobilā tālruņa signāla slāpēšanas iekārtas glabāšanu. Partija "Vienotība" šajā gadījumā uzskata, ka krimināli sodīta persona ir zaudējusi gan darba devēju, gan rīdzinieku uzticību un ilgāk vairs nevar turpināt pildīt ieņemamo amatu.

2003.gada 1.jūlijā Aļeksejenko tika atstādināts no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu pildīšanas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēroja viņam aizdomās turētā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu. Tolaik izskanēja informācija, ka Aļeksejenko turēts aizdomās par to, ka, iespējams pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!