Foto: F64

Sabiedrisko mediju un organizācijas "Ziedot.lv" rīkotajā labdarības maratonā "Dod pieci!" šogad saziedots 358 121 eiro, sestdienas vakarā pavēstīja tā rīkotāji.

Labdarības maratons šogad noritēja jau ceturto gadu – tas ilga 144 stundas no 17.decembra līdz 23. decembrim. Tā mērķis šogad bija sniegt atbalstu bērnunamos augošajiem bērniem.

Pērn labdarības maratons aicināja sabiedrību ziedot vēža skarto cilvēku atbalstam, lai palīdzētu nodrošināt psihosociālo rehabilitāciju onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem. Tolaik tika saziedoti 190 910 eiro, kas akcijas laikā līdz šim bija rekords.

Šogad saziedotie līdzekļi tiks novirzīti atbalsta programmai "Plecs", kas no 2018. gada sniegs emocionālu un praktisku palīdzību vecākiem, kuri vēlas uzņemt bērnus no bērnu nama.

"Plecs" sniegs dažāda veida palīdzību, lai maksimāli atvieglotu bērnu namos nonākušo bērnu nokļūšanu ģimenēs, kuras tos vēlas uzņemt. Izmantojot "Ziedot.lv" infrastruktūru un pieredzi, "Plecs" strādās ciešā sadarbībā ar citām šīs jomas nevalstiskajām organizācijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām, iepriekš skaidroja Latvijas Radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

"Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta norādīja, ka "Dod Pieci" šogad no ikgadēja sabiedriskā medija organizēta labdarības maratona sasniedzis valstiski nozīmīgas iniciatīvas statusu, ko atbalsta arī Labklājības ministrija, Latvijas valsts simtgades birojs un "SEB banka". Viņas ieskatā "Plecs" ir vieta, ar kuru sākt, lai mazinātu bērnu nonākšanu bērnu namos.

Labdarības maratona laikā no "Latvijas Radio 5" ("Pieci.lv") ētera dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš nedēļu dzīvoja un strādāja īpašā stikla studijā, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Šogad stikla studija pirmo reizi atradās Doma laukumā līdzās tradicionālajam Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam.

"Dod Pieci" stikla studiju ik dienu apciemoja Latvijā pazīstamas personības un ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās Latvijas pazīstamākie mūziķi.

Latvijā ik gadu vidēji 1500 bērnu dzīvo bērnunamos un pēdējo mēnešu laikā gan sabiedriskā medija projektā "Sistēmas bērni", gan citos masu medijos spilgti izgaismotas problēmas, ar kurām saskaras bērnunamu audzēkņi. Līdz ar to labdarības maratona mērķis bija arī aktualizēt Latvijas bērnunamos valdošo situāciju un nepieciešamību dot bērnunamu bērniem iespēju augt pilnvērtīgās ģimenēs.

Pirmajā labdarības maratonā "Dod Pieci" 2014. gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 5000 trūcīgo un vientuļo Latvijas sirmgalvju, savukārt 2015. gadā - 135 546 eiro, kas sniedza asistenta atbalstu vairāk nekā 50 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!