Foto: AFP/Scanpix

Ņemot vērā ES iniciatīvas bezdarba mazināšanai jauniešu vidū, Labklājības ministrija kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru ir uzsākusi pilotprojektu, kura mērķis ir atrast Latvijas "nītus" – jauniešus, kam nav nedz izglītības, nedz darba prasmju.

To ceturtdien Saeimas debatēs, diskutējot par opozīcijas ierosinājumu piešķirt socnodokļa atvieglojumus darba devējiem, kas nodarbina jauniešus, paziņoja Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens(V).

Aplēsts, ka bez attiecīgas izglītības un darba esošo jauniešu jeb tā dēvēto "nītu" – (akronīms NEET nozīmē "Not in Education, Employment, or Training") īpatsvars Latvijas jauniešu vidū ir aptuveni 7%.

Labklājības ministrija un NVA vēloties šos jauniešus apzināt un integrēt darba tirgū, taču tas būšot grūts uzdevums, sacīja Ašeradens.

"Ir bijis diezgan liels skaits kontaktu, un jāsaka, šī aina ir diezgan nepievilcīga. Tie ir cilvēki, kas ir maz motivēti, maz ieinteresēti un tā tālāk. Bet katrā ziņā mēs sadarbībā ar sociālajiem dienestiem šo darbu esam sākuši, šos cilvēkus meklējam rokā. Pirmais, mūsu galvenais uzdevums, protams, ir viņus dabūt mācību solā. Jo darba tirgū viņi pilnīgi ir bezcerīgi," klāstīja parlamentārais sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!