Foto: LETA

Labklājības ministrija (LM) pārbaudēs valsts sociālās aprūpes centrā "Rīga" nav atradusi vairākus štata darbiniekus, kas radījis bažas par fiktīvu nodarbināšanu tā dēvētajā Kapseļu ielas bērnunamā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Reirs pauda, ka fiktīvā nodarbinātība bijis viens no iemesliem šonedēļ parakstīt rīkojumu par aprūpes centra "Rīga" direktores Ineses Pauderes atbrīvošanu no amata.

Ministrs atklāja, ka iestādes štata darbinieku sarakstā atrodams elektriķis, bet iestādi vajā problēmas ar rozetēm un apgaismojumu. Pēc sarunas ar bērnunama darbiniekiem ministrija noskaidrojusi, ka elektrības problēmas risina viņi paši, bet elektriķi nav manījuši.

Reirs neminēja, cik daudz darbinieku varētu būt fiktīvi nodarbināti, jo valsts sociālās aprūpes centram "Rīga" ir vairākas filiāles, kur pārbaudes turpinās.

Vēstīts, ka par iespējamu aizbildņa tiesību ļaunprātīgu izmantošanu aprūpes centra "Rīga" filiālē tiesībsargājošās iestādes sākušas kriminālprocesu.

Jau ziņots, ka LM rosinātajā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" veiktajā pārbaudē centra "Rīga" filiālē "Rīga" tika konstatēts, ka netiek nodrošināta bērnu pienācīga aprūpe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!