Foto: LETA

Pašreizējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) apgalvo, ka iepriekšējais mērs Jānis Lāčplēsis un viņa pārstāvētā Latgales partija saviem mērķiem iztērējusi gadam paredzēto pilsētas rezerves budžetu – 700 tūkstošus eiro, svētdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pašlaik rezerves fondā pilsētā ir 17 tūkstoši eiro. Elskniņš un pašreizējā Daugavpils domes vadība pārliecināta, ka opozīcijas deputāts Lāčplēsis un Latgales partija lielāko daļu rezerves budžeta līdzekļu sākusi tērēt brīdī, kad 3. jūnijā paziņoti pašvaldību vēlēšanu rezultāti. Naudu partija ieguldījusi priekšvēlēšanu kampaņā un steigšus novirzījusi savos nolūkos, sacījis Elksniņš.

Savukārt iepriekšējais domes vadītājs Lāčplēsis norāda, ka budžets vērtējams pozitīvi, jo tajā ir 11 miljoni eiro, ar ko pilsētai pietiekot līdz gada beigām. Jaunajai vadībai būtu jārīkojas atbilstoši apstiprinātajam budžetam un jāuzsāk ieplānotās programmas, akcentēja Lāčplēsis.

Dokumenti liecina, ka lielākā daļa rezerves budžeta naudas tērēta martā. Kopumā 400 tūkstoši eiro, no kuriem 300 tūkstoši ieguldīti "Daugavpils ūdens" pamatkapitālā. Aprīlī tērēti 160 tūkstoši, daļa no kuriem vasaras jauniešu nodarbinātībai.

No budžeta neparedzētiem gadījumiem dome bija plānojusi atbalstīt talantīgā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva gatavošanos Olimpiskajām spēlēm. Šim mērķim nepieciešami 30 tūkstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!