Foto: LETA

Visplašāk Daugavpils domē pārstāvētās "Latgales partijas" līderis Jānis Lāčplēsis nepretendēs uz mēra amatu.

Kā teica Lāčplēsis, lai risinātu ar pilsētas attīstību saistītus jautājumus, esam gatavi uz šo amatu nepretendēt.

"Latgales partija" ir gatava strādāt ar visiem pašvaldībā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem, "Esam gatavi strādāt ar visiem, kas strādās pilsētas labā. Atbalstīsim visus projektus, kas vērsti uz pilsētas attīstību," teica Lāčplēsis.

Pašreizējais pilsētas galva Andrejs Elksniņš (S) nav ticis galā ar saviem pienākumiem. Pilsētas nākamā gada budžeta izveide ir palikusi ārpus uzmanības, bet pats Elksniņš esot izsmēlis savu uzticību, teica Lāčplēsis.

Jau ziņots, ka Daugavpils domes vadībā esošā "Mūsu partija" nolēmusi pamest koalīciju ar "Saskaņu", trešdien preses konferencē teica partijas pārstāvis Rihards Eigims.

"Mūsu partiju" Daugavpils domē pārstāv Eigims, Līvija Jankovska, Aivars Zdanovskis un Igors Prelatovs. Visi četri "Mūsu partijas" deputāti paziņoja, ka izstājas no koalīcijas.

Eigims informēja, ka viņi patur sev tiesības risināt sarunas par domes vadības veidošanu un būs priecīgi, ja saņems atbalstu no visiem Daugavpilī ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Šāda lēmuma pamatā esot Elksniņa izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā "norādi uz durvīm", ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - "Latgales partijai", piecas pašreizējā mēra Andreja Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!