Drošības policija (DP) esot sākusi audzinošās pārrunas ar banku darbiniekiem saistībā ar viņu izteikumiem publiskajā telpā par lata stabilitāti un Latvijas finanšu sistēmu, otrdien ziņo laikraksts "Teļegraf".
"Teļegraf" ziņo, ka specdienesti veicot audzinošu darbu banku darbinieku vidū, jo viņiem bieži vien ir pieejama konfidenciāla informācija par vairāku kredītiestāžu situāciju.

Laikraksts noskaidrojis, ka specdienesti īpaši interesējas par tiem komentāriem internetā, kurus ievietojuši Latvijas banku darbinieki, kuri varētu zināt ko tādu, kas var izraisīt nevajadzīgas baumas sabiedrībā.

DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa laikrakstam sacījusi, ka DP negribētu runāt par tām sarunām, kas notikušas uzsākto kriminālprocesu ietvaros.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā saistībā ar pagājušajā un šajā nedēļā sabiedrībā izplatītajām baumām par gaidāmo lata devalvāciju Drošības policija (DP) aizturējusi Ventspils Augstskolas (VA) lektoru Dmitriju Smirnovu. Tāpat DP nopratinājusi mūziķi Valteru Frīdenbergu, kurš koncertā aicinājis klausītājus izņemt naudu no bankām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!