Astoņu Eiropas Savienības (ES) prezidentu neformālās tikšanās laikā Rīgā var veidoties konflikti jautājumos, kas skar ES attiecības ar Krieviju un Ukrainu, vēsta Krievijas laikraksts "Vedomosti".
Laikraksts, atsaucoties uz avotiem, kuru rīcībā ir prezidentu neformālās tikšanās dienas kārtība, vēsta, ka Polija plāno kritizēt Ziemeļu gāzesvada "Nord Stream" būvniecību, jo tas paredz apiet Poliju, savukārt Vācija centīsies "atņemt Varšavai monopolu Ukrainas krīzes jautājumu risināšanā".

Polijas prezidents Lehs Kačiņskis plānojot tikšanās laikā ierosināt apspriest Eiropas energoapgādes jautājumus. Ziemeļu gāzesvada vietā Varšava piedāvāšot atbalstīt "Nabukko" gāzesvada būvniecību, kas Eiropai piegādātu gāzi no Vidusāzijas, apejot Krieviju.

Kačiņskis, saskaņā ar laikraksta rīcībā esošo informāciju, ir neapmierināts arī ar atsevišķu Eiropas valstu draudzīgajām attiecībām ar Krieviju.

Valsts prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga portālam "Delfi" ne noliedza, ne apstiprināja laikraksta sniegto informāciju, norādot, ka prezidenti pārrunāšot visplašāko jautājumu loku, kas saistīts ar ES aktualitātēm un nākotnes jautājumiem. Prezidenti par pārrunāto informēšot trešdien preses konferencē.

Jau vēstīts, ka otrdien un trešdien Rīgā tiekas astoņi prezidenti - Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Somijas prezidente Tarja Halonena, Vācijas Federālais prezidents Horsts Kēlers, Itālijas prezidents Džordžo Napolitāno, Austrijas prezidents Haincs Fišers, Portugāles prezidents Anibals Kavako Silva, Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un Ungārijas prezidents Lāslo Šojoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!