Foto: F64
„Vienotība” tuvākajā laikā varētu uzrunāt latviskās partijas, lai aicinātu kopā sākt gatavot saturisku piedāvājumu nākamā gada vasarā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā. Tomēr par vairāku politisko spēku iespējamo startēšanu kopā ar vienotu sarakstu kā alternatīvu Saskaņas centram (SC) pagaidām vēl esot pāragri runāt, laikrakstam „Diena” atzinis „Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Partijām kopā jāstrādā pie piedāvājuma, lai rīdzinieki redzētu, ka tagad Rīgā pie varas esošajam SC ir nopietna alternatīva. „Vienotība” plāno uzrunāt Nacionālo apvienību un Zatlera Reformu partiju, kā arī Saeimā opozīcijā atstātās Latvijas Zemnieku savienību un Latvijas Zaļo partiju. Aicinājumam pirmā varētu atsaukties Nacionālā apvienība, kas šādu varbūtību jau apsvērusi pagājušās nedēļas nogalē apvienības konferencē.

  Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks „Dienai” apstiprinājis, ka „zaļo” plāni nemainās – jau kongresā paziņots, ka Rīgas domes vēlēšanās kandidēs ar savu sarakstu un, ļoti iespējams, mēra kandidāts būs Saeimas deputāts Raimonds Vējonis.

 

Silenieks atzinis, ka piedāvājums latviskajiem spēkiem tuvināties pirms pašvaldību vēlēšanām no polittehnoloģijas viedokļa varētu būt saprotams, zinot, cik daudzas partijas iepriekš neiekļuva Rīgas domē. 

 

Latvijas Zemnieku savienības valde nākamnedēļ izvērtēs vairākas iespējas – iet ar savu komandu, pieņemt piedāvājumu veidot kopīgu sarakstu ar esošajām varas partijām vai arī – ar kādu jaunu politisko spēku, kurš vēl sevi nav pieteicis, – „Dienai” skaidrojis partijas priekšsēdis Augusts Brigmanis.

 

Zatlera reformu partijas priekšsēdis Valdis Zatlers atgādinājis, ka Rīgas domes vēlēšanas ir mēra kandidātu cīņa, tāpēc esot jāsaprot, vai iespējams atrast spēcīgu saraksta līderi, ap kuru visi var vienoties. Zatlers uzskata: jāpārtrauc kārtība, ka pašvaldība „tiek izmantota kā iedzīvošanās avots un naudas tērēšanai īstermiņa mērķiem”, tā vietā sagatavojot piedāvājumu Rīgas attīstībai ilgtermiņā. 

 

Nacionālās apvienības līderim Raivim Dzintaram personīgi ideja par latvisko partiju tuvināšanos Rīgā šķiet simpātiska, bet partijā vēl notiekot diskusijas arī par iespēju kandidēt ar atsevišķu sarakstu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!