Foto: F64

Latvijas enerģētikas kompānijas "Latvenergo" korupcijas lietā varētu būt iesaistītas arī Igaunijas kompānijas un ar Igauniju saistītas personas, vēsta "dv.ee", atsaucoties uz publikāciju Igaunijas biznesa laikrakstā "Äripäev".

Laikraksta publikācijā norādīts, ka 2012.gadā Rīgas apgabaltiesa pieņēmusi diezgan dīvainu lēmumu, saskaņā ar kuru no kāda konta bankā "Eesti Krediidipank" tiek konfiscēti 442 000 ASV dolāru (233 370 lati), kas ieskaitāmi Latvijas budžetā.

Šie līdzekļi tika atklāti, izmeklējot lietu par kukuļošanu un naudas atmazgāšanu, kurā iesaistītas arī "Latvenergo" amatpersonas.

Laikraksts norāda, ka iespēja piedzīt naudu par labu valstij slēpjas apstāklī, ka neviena no lietā iesaistītajām nopratinātajām personām neatzīst, ka šie līdzekļi pieder viņai.

Norēķinu konts bankā "Eesti Krediidipank", kurā atradās minētie 442 000 dolāru, piederējis Virdžīnu salās reģistrētam uzņēmumam "Rosabella Investments Ltd.".

Tiesas lēmumā norādīts, ka šī uzņēmuma īpašnieki ir Igaunijas un Krievijas pilsoņi, kuriem ir Latvijas uzturēšanās atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!