Foto: LETA
Pirmdien koalīcijas padomē varētu spriest par papildu finansējuma piešķiršanu sabiedriskajai televīzijai pirmsvēlēšanu politisko debašu rīkošanai, jo iepriekš Latvijas Televīzijas (LTV) paziņoja, ka tā šogad nerīkos priekšvēlēšanu debašu ciklu "Milžu cīņas", jo tai trūkst naudas, pirmdien raksta laikraksts "Diena".

Politiķi sarosījušies pēc ar apvienību "Par labu Latviju!" saistītā LNT šefa Andreja Ēķa publiskā atzīšanās, ka šādas debates gatavs rīkot LNT.

Laikraksts atgādina, ka LTV ar naudas trūkumu argumentējusi "Milžu cīņu" nerīkošanu un tā vietā priekšvēlēšanu tematiku izkaisīs pa vairākiem esošajiem LTV raidījumiem. Piemēram, augusta sākumā plānots sākt diskusiju sēriju raidījumā "100. pants", kur esot iecerēts aicināt gan politiķus, gan sabiedrības pārstāvjus, priekšvēlēšanu tematiku esot nolemts skart arī citos LTV diskusiju raidījumos. Tomēr eksperti LTV kritizēja par debašu saskaldīšanu un izkaisīšanu pa daudziem maziem raidījumiem un vienotas koncepcijas trūkumu. Tāpat tika izteiktas bažas, ka tā LTV "paiet malā", lai atstātu brīvu laukumu Ēķim.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pirmdien koalīcijas partnerus varētu aicināt lemt par papildu finansējuma piešķīrumu LTV "neatkarīgu publisku debašu rīkošanai", stāsta viņa pārstāve Līga Krapāne. Viņa laikrakstam norāda, ka par konkrētu finansējuma apjomu vēl nevarot spriest, svarīgi esot saprast, vai šim mērķim koalīcijas partiju ieskatā piešķirams papildu finansējums. "Pirmā dzirdēšana" par plāniem šodien apspriest šo jautājumu ir Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšsēdim Augustam Brigmanim. Viņš "Dienai" nevarēja atbildēt, vai šo iniciatīvu varētu atbalstīt, jo "tas ir konceptuāls jautājums".

LTV ģenerāldirektora Edgara Kota viedokli par to, vai papildu finansējuma piešķīruma gadījumā LTV būtu gatava veidot atsevišķu politisko debašu raidījumu ciklu un cik naudas tam būtu nepieciešams, "Dienai" neizdevās uzzināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!