Foto: F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš nolēmis atbrīvot no amata savu padomnieci Elīnu Egli, jo, pats būdams tautsaimnieks, jau pirms vairākiem mēnešiem secinājis, ka padomnieces kompetence neatbilst tam, ko viņš vēlas sagaidīt no šī savas komandas cilvēka, atsaucoties uz neoficiālo informāciju ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

Neoficiāla informācija liecina, ka tas nav vienā dienā pieņemts lēmums un to vairāk varētu skaidrot ar prezidenta vilšanos savā padomniecē, norāda laikraksts. Iemesls varētu būt meklējams arī tajā, ka atsevišķu likumu izvērtēšanā pēc to pieņemšanas Saeimā padomniece lobējusi savas agrākās darbavietas – Latvijas Darba devēju konfederācijas – intereses, ziņo "Diena".

Tāpat daži avoti laikrakstam pieļāvuši, ka Egle labi aizstāvējusi kāda cita idejas un pratusi kritizēt, bet nevarējusi pati ģenerēt idejas, ko no viņas gaidīja prezidents.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta kancelejā pieņemts lēmums pārtraukt darba attiecības ar Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomnieci Elīnu Egli. Egle par darba attiecību pārtraukšanu informēta 4.jūnijā un tajā paša dienā no viņas saņemta darba nespējas lapa. Tāpēc, kamēr Egle slimo, dokumenti par darba attiecību pārtraukšanu vēl nav parakstīti.

Bērziņš intervijā LatvijasTelevīzijai (LTV) uzsvēra, ka lēmums par Egles atbrīvošanu no amata nav saistīts ar viņas darbību, bet gan ar iecerētajām izmaiņām prezidenta kanceleja, vēsta LTV. Prezidents pārrunāja ar Egli nākotnes plānus un "viņa ies savu ceļu, tāds ir tas lēmums". Viņš uzsvēra, ka lēmums nav saistīts ar problēmām attiecībās, "nav pamata teikt, ka viņa būtu kaut ko izdarījusi ne to, ko vajag".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!