Foto: Publicitātes foto

Lai arī "Vienotības" valde aicinājusi "Jaunā laika" dibinātāju un partijas biedru Einaru Repši izšķirties, vai viņš vēlas aktīvi darboties partijā un iesaistīties premjera Valda Dombrovska attīstības plāna īstenošanā vai veidot jaunu politisko spēku, Repše nesteigsies atbildēt, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

"Protams, ka pareizā brīdī mēs izšķirsimies un pieņemsim lēmumu, bet tas laiks pienāks tad, kad tas pienāks," noslēpumaini laikrakstam sacījis Repše, norādot, ka nekāds termiņš jau neesot noteikts. Viņš neatbildēja uz jautājumu, vai gaidāmo vasaru plāno veltīt jaunas partijas veidošanai.

Laikraksts akcentē, ka jau divas nedēļas jaunizveidotās biedrības "Latvijas attīstībai" līderis Repše, kurš ilgu laiku nesarunājās ar medijiem un izmantoja privātpersonas tiesības neinformēt sabiedrību par saviem politiskajiem uzskatiem, ir ļoti pieejams. Šajā laikā viņš ir paguvis atzīt savas agrākās kļūdas, norobežoties no senajiem hobijiem, kas no šodienas viedokļa varot traucēt darbam, un arī paziņot par nodomu visu uzsvaru likt uz valsts attīstības jautājumiem.

Ar katru viņa uzstāšanos tiek kaitēts premjera Dombrovska prestižam, radot iespaidu, ka valdības vadītājs nespēj nodrošināt būtisku Ministru kabineta pienākumu izpildi. Taču Vienotības valdē pirmdien palika mazākumā tie, pēc kuru domām Repše un viņa domubiedrs Edgars Jaunups būtu uzreiz izslēdzami no partijas, lai nepieļautu, ka pašu partijas pārstāvji grauj premjera reputāciju.

Uz vaicāto, kāpēc valde par to neizšķīrās, "Vienotības" priekšsēdes vietnieks Ģirts Valdis Kristovskis "Dienai" atzina, ka paziņojums varētu šķist neadekvāti pieklājīgs un korekts esošajai situācijai, bet "Vienotība" varot to atļauties, jo ir spēcīgs un stabils politiskais spēks, kas jūtas pārliecināts arī par savu premjeru. "Protams, ekonomikas glābēju izteikumi ir atklāts uzbrukums Valdim Dombrovskim," atzina Kristovskis.

Savukārt Repše uz jautājumu, vai viņš ar savu rīcību nenodara kaitējumu Dombrovskim, noteicis: "Tas, ka valsts attīstība nevedas, ir vispārzināms fakts. Atkārtojot vispārzināmus faktus, nevienam kaitējumu nodarīt nevar." Dombrovskis, kurš ir saņēmis uzslavas no ārvalstu partneriem, nav izrādījis satraukumu par kādreizējā domubiedra aktivitātēm un nesen Latvijas Televīzijas "Panorāmā" atzina, ka saredz biedrībā "Latvijas attīstībai" sabiedroto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!