Foto: DELFI
Partijas "Demokrāti.lv" veidotāji martā nolēmuši izbeigt darbību, trešdien vēsta laikraksts "Diena". Skrundas novada domes vēlēšanās 2009. gadā uzvarēja pašvaldības vadītājas Nellijas Kleinbergas komanda, kas startēja zem šīs partijas karoga.

Pērn decembrī "Demokrāti.lv" domes priekšsēdes Evas Kārkliņas vadībā uzvarēja arī atkārtotajās Rojas novada domes vēlēšanās un ieguva astoņus mandātus, atgādina laikraksts. Ja Kārkliņa bija arī Edgara Jansona vadītās partijas "Demokrāti.lv" biedre un zināja par partijas likvidāciju, tad Kleinbergai, kas nekad nav bijusi partijā, šī ziņa bija pārsteigums, vēsta laikraksts.

Kleinberga "Dienai" atzinusi, ka pirms pašvaldību vēlēšanām tikai vienojusies ar "Demokrāti.lv" vadību, ka varēs piedalīties vēlēšanās ar šī politiskā spēka nosaukumu, jo sarakstus varēja iesniegt tikai partijas. Viņas komanda Skrundas novada domē ieguva septiņus mandātus.

"Demokrāti.lv" valde ir paziņojusi, ka 10. martā nolēmusi izbeigt partijas darbību, atsaucoties uz BNS, ziņo laikraksts. Ar "Demokrāti.lv" priekšsēdētāju Jansonu laikrakstam sazināties neizdevās. Laikraksts norāda, ka Skrunda un Roja nav vienīgās pašvaldības, kurās partija ir iekļuvusi. Carnikavas novada domē "Demokrāti.lv" pārstāvēti ar pieciem deputātiem, Krimuldas, Mārupes un Kuldīgas novados tai ir divi deputāti katrā, bet viens pārstāvis - Engurē.

Partijas saknes meklējamas 2005. gadā dibinātajā partijā "Jaunie demokrāti", kuru izveidoja bijušais Saeimas deputāts Māris Gulbis pēc aiziešanas no "Jaunā laika", atgādina laikraksts. Jansons to pārņēma 2009. gadā un pieteica ar citu nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!