Foto: LETA

Partija "Vienotība" cer no tās politiķiem, kas iesaistījušies jaunās ekspremjera Einara Repšes biedrības, potenciālās "Latvijas attīstībai" veidošanā, sagaidīt "atbilstošu rīcību", uzsverot, ka cilvēks nevar būt vienlaicīgi divās partijās, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

Ja jaunās biedrības "Latvijas attīstībai" veidotāji, "Vienotības" biedri Repše un Edgars Jaunups paši nevarēs izšķirties, ar kuru politisko spēku vēlas saistīt savu turpmāko darbību, tad "Vienotības" valdei "būs viņiem jāpalīdz", "Dienai" sacīja Saeimas deputāts Andrejs Judins. Viņa viedoklis saskan ar "Vienotības" frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa sacīto, kurš savu domu bija ietērpis vēl krāšņākā salīdzinājumā: "Ja kāds dzīvo ar Anniņu, bet bērnu vēlas no Lāsmiņas, tad tas nedara godu nevienai no iesaistītajām pusēm."

Pēc "Dienas" rīcībā esošās informācijas, vairāki Saeimas deputāti ir aicinājuši sasaukt partijas ārkārtas valdes sēdi jau šonedēļ, jo jaundibinātās biedrības veidotāji nepārprotami norādījuši, ka viņi plāno ar laiku veidot jaunu partiju. Tomēr "Vienotības" valdes loceklis Zaķis "Dienai" sacīja, ka nav plānu šonedēļ sasaukt ārkārtas valdes sēdi, bet kārtējā valdes sēdē, kas paredzēta nākamajā nedēļā, "šis jautājums koleģiāli būs jārisina, jo nevar cilvēks vienlaicīgi būt divās partijās, pat ja tā otra nav izveidota". Partija cer sagaidīt "atbilstošu rīcību no viņiem pašiem", piebilda Zaķis. Arī labklājības ministre Ilze Viņķele uzskata – ja šie biedri nespēj ietekmēt politiskās norises kā "Vienotības" biedri, "tad cienīgi būtu atvadīties no "Vienotības"".

Viens no jaunās kustības dibinātājiem Jaunups "Dienai" uzsvēris, ka pašlaik viņš nekādu partiju neveidojot, bet tikai vēlas rast platformu, kur diskutēt par ekonomiskiem, valsts attīstības jautājumiem, ko "Vienotība" nedarot. Tās darbībā pēdējos mēnešos dominējot nacionālā tematika. Ja "Vienotības" prioritāšu sarakstā neparādīsies ekonomikas attīstība, tādā gadījumā Jaunups no partijas iešot projām.

Uz laikraksta vaicāto, kā "Vienotības" politiķi vērtē savu biedru iesaistīšanos jauna politiskā spēka veidošanā, reakcija bija dažāda. Lolita Čigāne diplomātiski atbildēja, ka viņa iestājas par lielu un plašu partiju veidošanu, bet Artis Pabriks, kurš "Vienotībā" ienāca no "Sabiedrības citai politikai", norādīja, ka tā ir no "Jaunā laika" mantota attiecību problēma, kuru viņam grūti komentēt. Deputāte Ingūna Rībena nesaprot, kāpēc visi tik nopietni uztverot šo politisko pieteikumu, jo viņa to nevarot nopietni vērtēt. "Visu cieņu Einaram Repšem kā "Jaunā laika" veidotājam. Mēs tās vērtības un pārliecību saglabājam atmiņā, bet šīs trīsvienības Repše, Titavs [Dans], Jaunups [Edgars] grēki jau nav aizmirstības dūņās nogrimuši," teica Rībena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!