Foto: stock.xchng

Piektdien Latgalē kādu vīrieti suns sakodis sēžas apvidū, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

30 gadus veco vīrieti uz ielas sakodis svešs suns. Vīrietis sakosts augšstilbā un sēžas apvidū, cietušais nogādāts slimnīcā.

Zemgalē 43 gadus vecs vīrietis guvis darba traumu - lecot no paaugstinājuma, vīrietim kabatā bijis nazis bez futrāļa, nazis vīrietim iedūries apakšstilbā. Cietušais nogādāts stacionārā.

Kurzemē 48 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā braucis ar velosipēdu un viņu notriekusi automašīna. Vīrietis ar galvas traumu un abu roku savainojumiem nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē 52 gadus veca sieviete nokritusi no velosipēda un guvusi brūci galvā un galvas smadzeņu satricinājumu. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Rīgā 55 gadus vecs vīrietis atrasts alkohola reibumā guļam sabiedriskā transporta pieturā uz soliņa. Vīrietis uz soliņa nogulējis nezināmu laiku, mediķi viņam konstatējuši ķermeņa atdzišanu un nogādājuši slimnīcā.

Zemgalē 21 gadu veca sieviete kritusi no aptuveni četru metru augstuma un guvusi politraumu - mugurkaula kakla skriemeļu bojājumu, smagu galvas traumu un rokas traumu. Sieviete vidēji smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1200 izsaukumiem, no tiem 235 bijuši saistīti ar dažāda rakstura traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!