Foto: LETA
Jāizveido viena komisija, kurā profesionāli cilvēki lemtu par ieroču nēsāšanas un glabāšanas atļauju izsniegšanu un jāsaprot, kāpēc cilvēki vēlas turēt pat trīs ieročus, raidījumā "900 sekundes" otrdien uzsvēra Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Nav skaidrs, kāpēc doktorantam pašaizsardzībai ir nepieciešami trīs ieroči, norādīja Latkovskis, uzsverot, ka nepieciešams mainīt ieroču nēsāšanas un glabāšanas atļauju izsniegšanas kārtību.

Latkovskis uzskata, ka nepieciešams izveidot vienu komisiju, kurā strādātu profesionāļi un lemtu par ieroču atauju izsniegšanu iedzīvotājiem. Komisijā būtu psihiatrs, kurš vērtētu vai cilvēks var nēsāt ieroci un šis mediķis specializētos tieši uz ieročus gribošiem cilvēkiem. Latkovskis uzsvēra, ka parasti cilvēki vēlmi iegūt nepieciešamās atļaujas ieroču nēsāšanai min velmi aizsargāt ģimeni, taču nav skaidrs, kāpēc tam nepieciešami divi, trīs ieroči.

Stingrāk jāuzrauga cilvēki, kuriem jau ir ieročus nēsāšanas un glabāšanas atļaujas, kā arī nopietnākām jābūt šo cilvēku psihiatriskajām pārbaudēm.

Jau vēstīts, ka par ieroču atļauju izsniegšanas kārtību diskutēt sāka pēc traģiskā notikuma nedēļas nogalē, kad Nikolajs Zikovs kinoteātrī "Forum Cinemas" filmas "Melnais gulbis" baigās nošāva cilvēku. Zikovam, spriežot pēc viņa agrākajām publikācijām, šaujamieroču tēma ir īpaši tuva, ar to saistītas arī viņa akadēmiskās intereses. Viņš aizstāvējis vēl plašākas tiesības bruņoties.

Noziegumā lietotais ierocis bijis legālas izcelsmes. Vīrietim esot atļaujas vēl diviem ieročiem.

Tiesa pirmdien vīrieti apcietināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!