Foto: LETA

Pēc Donalda Trampa ievēlēšanas ASV prezidenta amatā jācenšas nošķirt politiķi kā kandidātu no viņa statusa augstajā amatā, sacīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

ASV ir Latvijas stratēģiskais partneris un mūsu valsts arī turpmāk centīsies starpvalstu attiecības veidot pozitīvā virzienā, norādīja politiķis. Viņš pauda, ka ASV vienmēr ir atbalstījusi Latviju un jācer, ka tā būs arī turpmāk.

Latkovskis reizē atgādināja, ka ASV vairāk nekā divus gadsimtus darbojas varas atzaru līdzsvara sistēma, un ka šī sistēma ir turpinājusi strādāt, "arī pārdzīvojot kādreizējo ASV prezidentu Ričardu Niksonu". Niksons bija spiests atkāpties no amata Votergeitas skandāla dēļ, viņš atgādināja.

Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs arī norādīja, ka savus sākotnējos izteikumus par NATO Tramps vēlāk "pielaboja", pozitīvi novērtējot, ka alianse ieklausās viņa idejās.

Kā vēstīts, ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, kurš pirms vairākiem mēnešiem pārsteidza ar paziņojumu, ka Savienotajām Valstīm būtu jāaizstāv tikai tās NATO dalībvalstis, kuras atvēl pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!