Telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" vadītāja pienākumus pagaidām pilda uzņēmuma valdes loceklis Juris Gulbis, pavēstīja "Lattelecom" padomes priekšsēdētājs Gundars Strautmanis.
Gulbis "Lattelecom" valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīs līdz lēmuma pieņemšanai par jauno valdes priekšsēdētāja un līdz uzņēmuma izpilddirektora iecelšanai.

Strautmanis atzina, ka pašlaik valdes priekšsēdētāja un izpilddirektora amata kandidāta izvēle "ir procesā" un gala lēmumu pieņems akcionāri līdz 10. aprīlim.

Telekomunikāciju kompānijas "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors tiek izraudzīts slēgtā konkursā, uzrunājot konkrētus cilvēkus, lai šo vakanto amata vietu aizpildītu pēc iespējas ātrāk.

Otrdien beidzās līdzšinējā "Lattelecom" izpilddirektora Nila Melngaiļa pilnvaras.

Jauns "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors tiek meklēts, pamatojoties uz 26. februāra dalībnieku sapulces lēmumu. "Lattelecom" iekšējās kartības noteikumi paredz, ka tiek apvienoti valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora amata pienākumi.

"Lattelecom" akcionāri pērn 7. decembrī nolēma nepagarināt valdes priekšsēdētāja Melngaiļa pilnvaras, bet pagarināja tās diviem citiem valdes locekļiem - Ingrīdai Ronei un Valdim Vancovičam. Uzņēmuma valdes locekļi ir arī Jānis Ligers un Juris Gulbis.

"Lattelecom" grupā ietilpst SIA "Lattelecom", SIA "Citrus Solutions", SIA "Lattelecom Technology", SIA "Baltijas Datoru akadēmija", SIA "LSS" un SIA "Lattelecom BPO".

51% "Lattelecom" daļu pieder Latvijas valstij, bet 49% - skandināvu koncernam "TeliaSonera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!