Advokātu birojam "Clifford Chance" par Latvijas pārstāvēšanu tā saucamajā SIA "Lattelekom" lietā bez Ministru kabineta locekļu, tai skaitā ekonomikas ministra Aigara Kalvīša ziņas ir samaksātas neadekvāti lielas summas, šodien žurnālistiem paziņoja Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle.
Šķēle gan neesot tiesīgs summu nosaukt, taču tas esot "šokējošs skaitlis". Arī citi aptaujātie politiķi oficiāli atteicās nosaukt izdevumus šajā lietā, aizbildinoties ar jautājuma konfidencialitāti. Neoficiāli tiek minēta summa līdz 9 miljoniem ASV dolāru, tomēr tiek norādīts, ka par izmaksātajiem līdzekļiem "vienu runā, citu raksta".

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs norādīja, ka Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis ievēro principu - "rakstīt mazāk, runāt vairāk", līdz ar to šoreiz viņš ir nonācis pretrunās. Vakar valdības sēdē PA vadītājs esot nosaucis lietas, par kurām valdības locekļi neesot zinājuši un bijuši par tām šokēti. Turklāt "neviens nav pilnvarojis Nagļa kungu tādas lietas izdarīt tādā apjomā," teica Makarovs.

Neskatoties uz to, ka politiķi jau sākuši izteikties par līdzekļiem, kas iztērēti par Latvijas interešu pārstāvēšanu strīdā ar "Lattelekom" akcionāriem - konsorciju "Tilts Communications" (TC), Ministru prezidents Andris Bērziņš atzina, ka pagaidām jautājumam par tiesvedību ar TC konfidencialitātes statuss netiks noņemts. "Pienāks laiks, noņemsim [konfidencialitāti šim jautājumam]," sacīja premjers.

Bērziņš atzina, ka advokātiem samaksātās summas ir pietiekami lielas, jo tik labs advokātu birojs maksājot dārgi. TC lietā ir pieaicinājusi vienus no labākajiem advokātiem un Latvijai esot bijis nepieciešams rīkoties tāpat.

Premjera vadītā darba grupa, kas izstrādā Latvijas pozīciju šajā strīdā, ir informēta par izlietotajiem līdzekļiem, apliecināja Bērziņš, norādot, ka patlaban neviens nerunā par to, ka Naglis varētu zaudēt amatu. Premjers šobrīd arī nesaskata nekādu pamatu runāt par valdības nestabilitāti.

Pēc TP vadītāja teiktā, ekonomikas ministrs ir ieguvis tādu informāciju, kas liek viņam uz pārbaudes laiku ierobežot Nagļa paraksta tiesības. "Naglis nekad nav bijis aizsardzībā no manas puses par iespējamiem pārkāpumiem vai nolaidību," sacīja Šķēle, uzsvērdams, ka šobrīd secinājumus izdarīt vēl ir pāragri.

"Grūti būtu iedomāties, ka gadījumā, ja būs pārkāpumi, "Latvijas ceļš" (LC) rīkosies analogi, kā to jau ir darījis kuģu lietā", teica Šķēle, ar to domājot LC pretošanos PVAS "Latvijas kuģniecība" valsts pilnvarnieka Druvja Skultes atcelšanai no amata.

Pēc Šķēles vārdiem, "premjera vadītās partijas atsevišķu biedru spēlītes gaida novērtējumu", kas būšot objektīvs un balstīts uz faktiem. Šķēle izteica cerību, ka gan Naglim, gan Ministru prezidentam, LC priekšsēdētājam Bērziņam pietiks drosmes uzņemties atbildību, ja tiks pierādīta nelikumība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!