Foto: DELFI
Daudzbērnu ģimenes, kuru apgādībā ir trīs vai vairāk bērni līdz 18 gadu vecumam, maijā varēs pieteikties AS "Latvenergo" sniegtajam atbalstam – papildus 2400 kilovatstundām (kWh) par STARTA tarifu, informē uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Šīs mājsaimniecības varēs norēķināties par patērēto elektroenerģiju pēc iepriekšējā tarifa par kopumā 3600 kilovatstundām gada ietvaros, skaitot no 1.aprīļa.

Pieteikties 2400 kilovatstundu apjomam par starta tarifu daudzbērnu ģimenes pārstāvis, kuram ir noslēgts līgums ar "Latvenergo" varēs uzņēmuma mājaslapā www.latvenergo.lv vai jebkurā no klientu apkalpošanas centriem. Pieteikties varēs no maija līdz augusta beigām.

Lai pārbaudītu daudzbērnu ģimenes statusu, "Latvenergo" izmantos Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iedzīvotāju reģistra datus. Situācijās, kad dati par daudzbērnu ģimeni var nebūt atrodami reģistrā, piemēram, vecāki ir šķīrušies, bet pēc tam apprecējušies otrreiz, un katram ir savi bērni, bet visi dzīvo kopā, "Latvenergo" aicina daudzbērnu ģimenes pieteikties atbalstam klātienē – klientu apkalpošanas centrā, līdzi ņemot dokumentus, kas apliecina bērnus katram vecākam, un laulības apliecību.

Jau ziņots, ka 1.aperīlī stājās spēkā iedzīvotāju neapmierinātību izraisījušie jaunie diferencētie AS "Latvenergo" elektroenerģijas tarifi mājsaimniecībām.

Turpmāk mājsaimniecību patēriņam līdz 1200 kilovatstundām (kWh) tiks piemērots starta tarifs 8,25 santīmi par kilovatstundu, savukārt, sākot ar iztērēto 1201.kilovatstundu elektroenerģijas, mājsaimniecībām par elektroenerģiju būs jānorēķinās pēc pamata tarifa – 10,74 santīmi par kilovatstundu.

Pēc jaunajiem tarifiem iedzīvotājiem būs jāsāk maksāt maijā. Uzņēmums atgādina, ka vēl visu aprīli var veikt maksājumus par līdz 31.martam patērēto elektrību. Norēķinoties maijā, elektrības maksājumiem jau tiks piemērota 1200 kilovatstundu uzskaite, kuras sākums būs skaitītāja rādījums 1.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!