Foto: LETA
Prognozējot, kā 2015.gadā mainīsies ārējie apdraudējumi, latvieši daudz biežāk nekā cittautieši norādījuši, ka tie pieaugs, turklāt latvieši daudz biežāk atzīmējuši ārvalstu militārās darbības un iebrukumus kā apdraudējumu Latvijai, atklāj jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Cittautiešiem nedaudz biežāk nekā latviešiem nebija viedokļa jautājumā par to, kā īsti nākamgad mainīsies ārējie apdraudējumi.  

Raksturojot, kādi iekšējie un ārējie faktori apdraud Latviju, latvieši daudz biežāk nekā cittautieši atzīmējuši ārvalstu militārās darbības un iebrukumus. Līdzās tam latviešus nedaudz uztrauc arī iedzīvotāju degradācija, piemēram, nevēlēšanās mācīties un strādāt, alkoholisms.

Savukārt cittautieši uzskata, ka Latviju visvairāk apdraud ārvalstu ekonomiskās sankcijas un ekonomikas lejupslīde.

Salīdzinoši bieži cittautieši atzīmējuši arī demogrāfijas problēmas.

Izvērtējot, kas viņus apdraud ikdienā, latvieši biežāk nekā cittautieši atzīmējuši stresu un pārgurumu. Tajā pašā laikā cittautiešus vairāk biedē slimības un nabadzība.

"DNB Latvijas barometrs" tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Sabiedrībai arī katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!