Lielbritānija nolēmusi izraidīt 21 no nelegāli strādājušajiem un aizturētajiem zivju rūpnīcas strādniekiem. Starp viņiem ir arī Latvijas iedzīvotāji, bet pagaidām nav zināms precīzs viņu skaits. Precīzs skaits būs zināms tikai pēc viņu atgriešanās Latvijā, bet pagaidām lidmašīna vēl nav izlidojusi.
Pārējie 27 no aizturētajiem ir atbrīvoti, un, visticamākais, atgriezušies darbā "Farne Salmon and Trout" rūpnīcās. Astoņi no viņiem strādājuši legāli, bet pārējie vēl ir zem jautājuma zīmes, ziņo BBC.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāve ceturtdien sacīja, ka minētā 21 presona atzīta par imigrācijas likumu pārkāpušu, tomēr nekādas ziņas par viņu personībām netiks sniegtas.

Viņa sacīja, ka septiņas no personām, kam atļauts palikt, pieprasījušas politisko patvērumu.

Zivju rūpnīca paziņojusi, ka nodarbinājusi viņus "labās gribas" dēļ un viņi ir starp tiem 300 strādniekiem, kas pieņemti darbā, lai apmierinātu pieprasījumu pēc produkcijas uz Ziemassvētkiem.

Darbiniekus valstī nogādājusi Kembridžā izvietotā "Ultimate Source" aģentūra. Tās runasvīrs paziņojis, ka viņiem ir visi nepieciešamie dokumenti, lai pierādītu, ka darbinieki ir patvēruma meklētāji, kas Lielbritānijā uzturējušies jau sešus mēnešus un kuriem ir atļauts strādāt.

Britu varas iestādes aizturēja 48 cilvēku grupu, kurā bija 15 cilvēki no Latvijas, 16 lietuvieši, pieci igauņi, četri cilvēki no Krievijas, četri no Baltkrievijas, divi no Polijas, pa vienam no Ukrainas un Moldāvijas.

Grupa aizturēta policijas un imigrācijas dienesta kopīgas operācijas laikā otrdien. Varas iestādēm nācies sameklēt sešus tulkus, lai aizturētos varētu nopratināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!