Latvijas datorspeciālists pazīstamajā interneta pārlūkā "Google Chrome" atklājis kļūdu, ko tagad izstrādātāji novērsuši, dzelzceļa projekta "Rail Baltica" attīstītāji prezentējuši iespējamo trases izskatu, bet Eiropā turpinās bēgļu krīze, ar ko Ungārija nolēmusi cīnīties, piesaistot armiju žoga būvniecībā uz valsts robežas, šo žogu ražo arī uzņēmums no Latvijas. Portāls "Delfi" piedāvā trešdienas aktuālāko notikumu apskatu.

Foto: Александр Геросин
Sīrijas bēgļi galvenokārt ir 15-30 gadus veci vidusšķiras vīrieši. Viņi nav agresīvi noskaņoti un vēlas nokļūt Vācijā, lai strādātu un kļūtu par pilntiesīgiem eiropiešiem. Viņi diez vai apgūs nelielo tautu valodas un kultūru, taču viņi noteikti nav tie zvēri, ar kuriem pasauli baida nacionālistiskā Ungārijas valdība – tā uzskata Budapeštas Korvinusa universitātes Sociālās politikas centra vadītājs Pals Tamašs.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Eiropas
standarta platuma dzelzceļa līnijas "
Rail Baltica
II" sliežu ceļa izbūves projekta izpētes laikā ievērojami samazināts trases skarto īpašumu skaits. Ja gada sākumā kompānija prognozēja, ka trase skars 2000 privātīpašumus, tad tagad, izvērtējot tehniskos risinājumus, šis skaits samazināts līdz 1000, portālam "Delfi" apstiprināja pilnsabiedrības pārstāvji.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Valdība otrdien turpināja skatīt nākamā gada valsts budžetu, nosakot, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme paliks 23% apmērā, ieviešot jaunu nodokli lielo algu saņēmējiem, kā arī paredzot būtiskas izmaiņas mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem. Portāls "Delfi" apkopo vairākus svarīgus lēmumus, kuri 2016.gadā ietekmēs gandrīz katru Latvijas iedzīvotāju.

Lasīt vairāk

Foto: Valsts policija
Pēc tam, kad
Valsts policija
(VP) publiskoja aizdomās par divu ārzemju uzņēmēju nolaupīšanu Rīgā aizturēto "parādu piedzinēju – konsultantu" fotoattēlus, pie likumsargiem vērsušies vēl vairāki cilvēki, kas varētu būt cietuši no šī grupējuma darbībām, portāls "Delfi uzzināja Valsts policijā.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Pašlaik Latvijā, lai kļūtu par bēgli, patvēruma meklētājam jāgaida deviņus mēnešus - šajā laikā viņš nedrīkst ne strādāt, ne arī saņem pabalstu.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Latvijas datorspeciālists Andris Atteka (ar šādu vārdu viņš
raksta emuāru
) pasaulē populārajā interneta pārlūkā "
Google
Chrome" ir atklājis kļūdu – 16 simbolu virkni, kura kā daļa no vietrāža var "nokārt" "Chrome" pārlūku, ja uz tās noklikšķina kādā interneta mājaslapā.

Lasīt vairāk

Projektā, kas paredz gar Ungārijas robežu ar Serbiju un Horvātiju izvietot dzeloņstiepļu žogu, iesaistījies arī Latvijas uzņēmums SIA "Žogu fabrika".

Lasīt vairāk

Ungārijas
premjers
Viktors Orbans
mobilizējis karavīrus, cietumu darbiniekus un bezdarbniekus, lai pabeigtu žoga būvniecību uz valsts robežas ar Horvātiju un tādējādi censtos apturēt patvēruma meklētāju ieceļošanu valstī, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Ar divām izrādēm 28. septembra vakarā kinoteātrī "
Splendid Palace
" sāksies izrādes "
Alu cilvēks
" 10. sezona, kurā šoreiz kopā uzstāsies abi lomas atveidotāji
Ainārs Ančevskis
un
Jānis Jarāns
.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas Dabas muzejs
sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA) no 23. līdz 27. septembrim apmeklētājiem piedāvā iepazīties ar izstādi ''
Orhidejas
, kukaiņēdāji un citi eksotiskie augi".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Gribot negribot pamazām tuvojas apkures sezona, lai mājoklī būtu siltu un omulīgi, tāpēc portāls ''Tava Māja'' sazinājās ar ''Kamīnmeistars'' speciālistu Vitoldu Untālu, lai noskaidrotu, ko un kā pareizi darīt, lai apkures sezona iesāktos bez raizēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!