Foto: LETA

Suminot Latviju 96.gadu jubilejā, portāls "Delfi" aicināja sveicienam pievienoties arī savus lasītājus un īpašā aptaujā paust viedokli par to, kuras ir tās lietas, ar kurām latvieši savā valstī lepojas visvairāk.

Kopumā portāls "Delfi" piedāvāja nobalsot par 96 lietām, kas visvairāk asociējas ar Latviju un ir kļuvušas par latviskuma simboliem. Sīvā konkurencē pirmajā vietā kā lepnuma avots par Latviju ierindojusies latviešu valoda, par kuru kopumā nobalsojuši 3602 lasītāji. Tieši latviskās kultūras vērtības un to radītāji ierindojušās pašā topa augšgalā – lasītāji aktīvi balsojuši par Dziesmu svētkiem, Jāņiem, Brīvības pieminekli, Baltijas ceļu, Raimondu Paulu, latu, latvju dainām, Imantu Ziedoni, "Prāta Vētru", Raini, Margaritu Stārasti.

Tāpat cilvēki kā nozīmīgus lepnuma avotus par savu valsti atzīmējuši arī pasaules mēroga sacensībās panākumus guvušus sportistus, tostarp brāļus Dukurus, Māri Štrombergu, Artūru Irbi, Uļjanu Semjonovu. Topā lielu skaitu balsu guvuši arī latviskie našķi – sieriņš "Kārums", "Laimas" šokolāde, alus, rudzu maize, konfektes "Gotiņa", kā arī dabas vērtības – Baltijas jūra, Gaiziņš, Sigulda rudenī.

"Delfi" balsojums jau izraisījis rezonansi un atzinību plašākā sabiedrībā. Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags topu raksturojis kā 96 īstus iemeslus lepnumam, kuri apliecina dzīvi, ceļ sabiedrību un stiprina valsti.

"Delfi" lasītāji savu viedokli par latviskākajām lietām paust aicināti joprojām. Topa izkārtojums nemitīgi mainās, atkarībā no saņemto balsojumu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!