Foto: AFP/Scanpix

Piektdien ASV, Ņujorkā Latvijas vēstnieks ANO Jānis Mažeiks uzstājās Starptautiskās krimināltiesas Dalībvalstu asamblejas 13. sesijā, kurā apliecināja Latvijas stingru atbalstu Starptautiskajai krimināltiesai, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrija.

Vēstnieks uzsvēra nepieciešamību valstīm sadarboties ar tiesu, lai nodrošinātu pilnvērtīgu tās funkcionešanu un vainīgo saukšanu pie atbildības. Mažeiks atzīmēja Latvijas atbalstu Cietušo uzticības fondam, kas nodrošina palīdzību un reparācijas starptautiskajos noziegumos cietušajiem.

Latvija fondā ir veikusi vairākas iemaksas, un Mažeiks pateicās bijušajai Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai par viņas kā Fonda valdes locekles ieguldījumu tā darbībā.

Mažeiks pauda Latvijas nosodījumu Krievijas agresijai Ukrainā, Krimas nelikumīgajai aneksijai, kā arī norādīja, ka tie, kas ir vainojami starptautiskajos noziegumos Austrumukrainā, Irākā, Sīrijā un citur, ir jāsauc pie atbildības.

Latvija šogad ir ratificējusi Kampalas grozījumus Starptautiskās krimināltiesas statūtos par agresijas noziegumu, tāpēc aicināja citas valstis ratificēt minētos grozījumus, lai apkarotu agresiju, kā arī nesodāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!