Foto: LETA

Ceturtdien Maskavā notika Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas Ekonomiskās sadarbības darba grupas devītā sanāksme, kuras laikā Latvijas pārstāvji vērsa uzmanību uz nepieciešamību atjaunot dialogu starpvalstu pārrobežu frekvenču koordinācijas jautājumos un organizēt atbildīgo institūciju tikšanos tuvākajā laikā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sanāksmes laikā eksperti apliecināja gatavību turpināt dialogu abpusējās sadarbības veicināšanai zvejas produktu eksporta atsākšanai uz Krieviju un pārrunāja Latvijas iespējas cementa eksporta atsākšanai uz Krieviju.

Latvijas delegāciju vadīja ĀM Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Mārtiņš Kreitus, un sarunās piedalījās eksperti no Ārlietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijām, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta.

Krievijas puses vadītājs bija Krievijas Ekonomiskās attīstības ministrijas Eiropas, Ziemeļamerikas valstu un starptautisko organizāciju departamenta direktora vietnieks Jegors Broņņikovs, un sarunās piedalījās eksperti no Ekonomiskās attīstības, Ārlietu, Enerģētikas ministrijām, Muitas pārvaldes, Veterinārā un fitosanitārā dienesta un citām institūcijām.

Komisija izveidota saskaņā ar 2006. gada 13. oktobrī Maskavā parakstīto abu valstu valdību vienošanos par Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas izveidošanu ekonomiskās, zinātniski tehniskās, humanitārās un kultūras sadarbības jomās. Komisijas ietvaros darbojas ekonomiskās, humanitārās, reģionālās sadarbības, kā arī transporta darba grupas.

Sarunās tika panākta vienošanās nākamo darba grupas sanāksmi organizēt 2018. gadā Latvijā.

Starpvaldību komisijas iepriekšējā sēde notika Maskavā 2013. gada 21. novembrī. Latvijas puse ir izteikusi apņēmību nākamo komisijas sēdi rīkot maijā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!