Foto: LETA
Piektdien, 29. septembrī, Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs un Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš ticies ar Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieku Mihailu Popovu, aicinot Krieviju īstenot lielāku caurskatāmību savstarpējas uzticamības un drošības veicināšanai reģionā.

Kā portālu "Delfi" informē ministrija, tikšanās laikā tika pārrunātas divpusējo attiecību aktualitātes, kā arī reģionālās drošības jautājumi. Saistībā ar notikušajām Krievijas militārām mācībām "Zapad" valsts sekretārs aicināja Krieviju īstenot lielāku caurskatāmību, lai veicinātu savstarpēju uzticamību un drošību reģionā. Valsts sekretārs uzsvēra, ka NATO sabiedroto spēku klātbūtne Baltijas valstīs un Polijā ir atbilstoša šodienas drošības situācijai, tiem ir aizsardzības raksturs, un to mērķis ir atturēt no jebkāda veida apdraudējuma mūsu reģionam.

Pildegovičs uzsvēra nepieciešamību rast miermīlīgu ilgtermiņa risinājumu konfliktam Ukrainas austrumos, ievērojot Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Sarunā piedalījās arī abu valstu vēstnieki – Māris Riekstiņš un Jevgeņijs Lukjanovs.

Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Mihails Popovs ieradies Rīgā, lai piedalītos 29. un 30. septembrī notiekošajā ikgadējā Rīgas konferencē.

Konferences diskusijas īpašā tiešraides programmā iespējams vērot portālā "Delfi" un "Rīgas konference 2017" mājas lapā.

Konferences otrajā dienā, 30. septembrī, diskusijās tiks runāts par globalizācijas negatīvajām sekām, kas atspoguļojas vēlēšanu rezultātos ASV un Eiropā un to, kādas izmaiņas starptautiskajā dienas kārtībā var raisīt populistitsku līderu un politisko spēku nākšana pie varas. Visbeidzot, gaidāma arī saruna par Ukrainas nākotni, reformām un attiecībām ar ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!