Foto: LETA
Portāls "Delfi" piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.


Foto: LETA

Pirmdien no rīta plūdi sākušies Ogres upes apkaimē, un arī vairākas nomaļas Jelgavas ielas jau applūda, bet pēcpusdienā Jelgavas novada iedzīvotājiem jau bija nepieciešama glābēju palīdzība - no applūdušas mājas evakuēti seši cilvēki, tostarp arī trīs bērni, kā arī divi suņi un kaķis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Cilvēku un dzīvnieku evakuācijas bija nepieciešama dārzkopības kooperatīvā "Ziedonis". Glābēji ap pulksten 11:24 saņēma zvanu no Jelgavas novada Glūdas pagasta iedzīvotājiem, kuru māja bija applūdusi, un viņi vairs saviem spēkiem nespēja no tās izkļūt.



Foto: LETA

Degvielas tirgotāji "Neste Latvija" un "Statoil Fuel & Retail" pirmdien samazināja benzīna cenu par diviem santīmiem, bet dīzeļdegvielas cenu par vienu santīmu, informēja uzņēmumos.



Foto: AP/Scanpix

Mirušā Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa izraudzītā pēcteča Nikolasa Maduro trauslā uzvara svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās vieš nenoteiktību par tālāko notikumu attīstību valstī, kur opozīcijas atbalstītāji jau sākuši protestus, bet valdību sagaida ekonomiski izaicinājumi, vēsta aģentūra "Reuters".

Bijušais autobusa vadītājs Maduro, kuru pirms savas nāves par pēcteci izraudzījās 14 gadu pie varas bijušais un piektajā martā no vēža mirušais sociālistu prezidents Čavess, svētdienas vēlēšanās ar 50,7% balsu uzvarēja opozīcijas kandidātu Enriki Kaprilesu, kurš ieguva 49,1% balsu. Tas nozīmē, ka starpība ir mazāka par 300 000 balsu.


Foto: LETA

Noslēdzoties "Purvīša balvas 2013" izstādei, kura no 16. februāra līdz 14. aprīlim bija skatāma izstāžu zālē "Arsenāls" un kuru kopumā apmeklējuši vairāk nekā 7500 cilvēku, noskaidrots, ka, būdami žūrijas vietā, mākslas mīļotāji pirmo vietu astoņu balvas finālistu konkurencē piešķirtu Harijam Brantam par personālizstādi "Portreti".

Šādu izvēli pauduši 446 jeb 37% "Purvīša balvas" izstādes apmeklētāju, kuri aizpildījuši balsojuma anketas "Arsenālā", un 483 jeb 39,2% balsotāju portālā "Delfi". Vislielāko skatītāju atbalstu guvušais mākslinieks saņems balvu - 1000 latu vērtu reklāmas kampaņu portālā "Delfi" savai nākamajai izstādei.



Foto: Publicitātes foto

Šī gada festivāla "Positivus" pirmās dienas koncertu programmu noslēgs britu grupa "Noah And the Whale". Tāpat kļuvis zināms, ka uz festivālā "Tele2" skatuves uzstāsies arī apvienība no Igaunijas "Iiris".

Šogad kā vieni no "hedlaineriem" uz "Positivus" skatuves atgriežas britu grupa "Two Door Cinema Club". 2009. gada "Positivus" festivālā grupa uzstājās ar pirmo koncertu ārpus Apvienotās Karalistes. Kopš tā laika "Two Door Cinema Club" ir ierakstījuši divus albumus un guvusi spožus panākumus ārpus Lielbritānijas robežām. Grupas līderis Aleks Trimbla pat uzstājās Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.



Foto: Publicitātes foto

Bijušais F-1 pilots Roberts Kubica pēc savas debijas grants rallijā un pasaules čempionātā (WRC) izteicies, ka esot izbaudījis pilnu emociju gammu un guvis ļoti vērtīgu pieredzi.

Līdz šim pieredzējušais poļu pilots bija piedalījies tikai rallijos ar asfalta ceļa segumu, un Portugāles WRC posms viņam bija pirmās sacensības uz grants ceļiem. Nedēļu pirms Portugāles rallija Kubica startēja Fafes rallijsprintā, ko daudzi WRC piloti izmanto kā iesildīšanos pirms WRC posma, taču šī bija tik īsa pieredze, ka "lielā" sacīkste Kubicam bija īstā skola.



Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treniņiem pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Kazaņas "Ak Bars" uzbrucējs Lauris Dārziņš, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Dārziņš aizvadītajā sezonā "Ak Bars" komandā 28 regulārā čempionāta spēlēs guva četrus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet deviņās Gagarina kausa izcīņas spēlēs viņa kontā četri vārti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!