Foto: Shutterstock
Profesiju klasifikatorā iekļaus vairākas jaunas profesijas, kā arī to papildinās ar 23 profesiju standartiem, tā otrdien, 30.septembrī, lēmusi valdība.

Starp profesiju klasifikatorā iekļautajām jaunajām profesijām ir "televīzijas/radio programmas direktors", "televīzijas/radio raidījuma producents", "ilgtspējīgas būvniecības inženieris", "betonēšanas tehniķis", "teksta ievadītājs", "slieku audzētājs" un citas, portāls "Delfi" uzzināja Labklājības ministrijā.

Profesiju klasifikators papildināts, uzklausot VSIA Latvijas Radio, piena pārstrādes ražošanas uzņēmumu, Centrālās statistikas pārvaldes un citu darba devēju priekšlikumus.

Vienlaikus Profesiju klasifikators papildināts ar 23 profesiju standartu projektiem, piemēram, Būvniecības tāmju inženieris, Betonētājs un citi. Tie saskaņoti ar Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes Profesionālās izglītības un nodarbinātības trīspusējās sadarbības apakšpadomi.

Jauninājumus klasifikatorā paredz otrdien, 30.septembrī, valdībā apstiprinātie grozījumi MK "Noteikumos par profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un Profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!