Foto: F64
Latvijā ir atslēgta analogā televīzijas apraide un otrdien visas televīzijas raida vienīgi virszemes ciparu apraidē.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pāreju no analogās uz virszemes ciparu TV apraidi Latvijā realizē uzņēmums "Lattelecom" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC), kurš ir šī projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā. Sākotnēji pāreju uz digitālo TV bija plānots realizēt līdz 2011.gada 1.decembrim, taču pērnā gada nogalē nolemts pāreju īstenot daudz īsākā laikā - jau šogad.

LTV7 pilnībā pārgāja uz ciparu apraidi no 1.marta. Savukārt LTV 1 un LNT pārtrauca analogo apraidi no 1.aprīļa, bet ārpus Rīgas reģiona LTV1 vēl skatāms analogajā apraidē līdz 1.jūnijam. Jaunajā ciparu formātā bez maksas varēs skatīties LTV1, LTV7, TV5 un LNT.

Neskaidrības bija ar TV3, kura nespēja vienoties ar "Lattelecom", taču pirmdien vienošanās panākta. "TV3 Latvia" pirmdien informēja, ka jau pēc darba dienas beigām saņēma LVRTC pakalpojuma piedāvājumu analogajai apraidei.

Savukārt LVRTC aprēķini liecina, ka tagad bez televīzijas paliks aptuveni 50 000 cilvēku. Šīs aplēses veidotas, ņemot vērā iedzīvotāju aktivitāti, pārslēdzoties no analogās uz ciparu apraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!