Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien, 9. maijā Ņujorkā parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru nodibinātas Latvijas Republikas un Papua-Jaungvinejas Neatkarīgās Valsts diplomātiskās attiecības, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Jānis Mažeiks, un Papua-Jaungvinejas vārdā – vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Makss Hufanens Rajs.

Vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu un cerību par ciešāku abu valstu sadarbību divpusēji un starptautiskās organizācijās. Vēstnieki pārrunāja abu valstu politisko, ekonomisko un kultūrvēsturisko attīstību un iespējas veicināt divpusējo sadarbību kultūras un tūrisma jomās, norāda ĀM.

Puses bija vienisprātis, ka nepieciešams aktivizēt sadarbību ekonomikā, sevišķi tehnoloģiju jomā. Apspriežot aktuālos darba kārtības jautājumus un sadarbības iespējas ANO, īpaša uzmanība tika veltīta pašreizējiem ANO reformu procesiem un klimata pārmaiņu politikai.

Papua-Jaungvineja ir valsts Okeānijā, un tajā dzīvo vairāk nekā seši miljoni iedzīvotāju. Tā ir konstitucionāla monarhija Nāciju sadraudzībā. Valsts galva ir Karaliene Elizabete II, kuru pārstāv ģenerālgubernators. Papua-Jaungvinejā ir vairāk nekā 850 dažādu valodu un apmēram tikpat vietējo sabiedrību. Oficiālās valodas ir angļu, tokpisinu un hirimotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!